DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 23. szerda
F1

Alonso: Még bennem van 40-50 verseny

Az Aston Martin kétszeres világbajnok versenyzője elárulta, hogy nagyságrendileg még két évig maradna az F1-es mezőny tagja.

A spanyol versenyző egészen elképesztő mérföldkőhöz érkezik a hétvégi Mexikóvárosi Nagydíjon, amikor 400. F1-es versenyhétvégéjét fogja teljesíteni.

„Nagyszerű dolog ezt a számot elérni. Természetesen nekünk versenyzőknek a világbajnoki címek és a futamgyőzelmek száma az, ami a leginkább számít. Ugyanakkor ez a szám mutatja a sport iránti szeretetem és elköteleződésem aziránt, hogy nagyon magas szinten teljesítsek több, mint 20 éven keresztül” – mondta Alonso.



„Ezen idő alatt sikerült elérnem azt, amiről minden versenyző álmodik: megnyertem a világbajnoki címet, ráadásul a világ legjobb versenyzői ellen versenyezhettem a világ legjobb versenypályáin.”

Vajon hány versenyhétvégén látjuk még pályára gurulni Fernnado Alonsót?

„Nem gondolom, hogy további 400 hétvégén elindulok majd, de remélhetőleg 40 vagy 50 verseny még a rendelkezésemre fog állni az elkövetkezendő években” – felelte a 43 éves versenyző.

Ami a versenyhétvégék számát illeti, Alonso természetesen vezeti a ranglistát, a képzeletbeli dobogón pedig Lewis Hamilton és Kimi Raikkönen áll a spanyol versenyző mögött.

Alonso egyébként különleges sisakdizájnnal ünnepli 400. F1-es nagydíjhétvégéjét, erről korábbi cikkünkben számoltunk be.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: