DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
F1

Petronas-zöld lesz a Mercedes a Szingapúri Nagydíjra

Népszerűek a különleges autófényezések 2024-ben, a sorba pedig a Mercedes is belép: az autót a zöld/türkiz/smaragd/Petronas-zöld szín uralja a szingapúri F1-es hétvégén.

A W15-ön eddig sávként megjelenő zöld az orrkúp felső felületét és az oldaldobozok jelentős részét is kisajátítja. Fekete marad az autóban, az ezüstöt a szingapúri hétvégére szinte teljesen száműzik, az autót a zöld/türkiz/smaragd színként hivatkozott árnyalat uralja majd – a legbeszédesebben Petronas-zöldnek hívhatjuk a csapat szponzora után, amely alapításának 50. évfordulóját ünneplik a versenynaptár Malajziához legközelebb eső helyszínén.



Az 1974-ben alapított cég az olajipar – ahogy a Mercedes közleménye nevezi: energia és megoldás szektor – egyik vezető szereplőjévé nőtte ki magát az egész világot tekintve, a Mercedesnek 2010 óta partnere és névadó szponzora.

„A fényezés hihetetlen látvány, alig várom, hogy az autón is lássam a garázsban, aztán pénteken vezethessen” – véleményezte a színvilágot Lewis Hamilton. „Kiváltság, hogy velük ünnepelhetem ezt a mérföldkövet és a közös utat egy ilyen fontos versenyen.”

Szingapúr után Lewis Hamilton, George Russell és Toto Wolff a Petronas székhelyére, Kualu Lumpurba utazik, ahol további ünnepi eseményeken vesznek részt a vállalat dolgozóival.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: