DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 17. kedd
F1

Binotto: Két nap alatt sikerült megállapodni

Mattia Binotto, az Audi F1-es projektjének új vezére elmondta, hogy rendkívül gyorsan sikerült megegyeznie a német gyártóval.

Bintto már több mint két évtizedig a Ferrari csapatát erősítette, amikor 2019-ben előléptették a csapatfőnöki pozícióba, ahonnan aztán a 2022-es szezon végén távozni kényszerült.



A Ferrari korábbi csapatfőnökének technikai tudása nem megkérdőjelezhető, azonban a csapatvezetői székben ránehezedő nyomással nem volt képes megbirkózni.

Binotto helyét Fred Vasseur vette át a maranellói gárdánál, míg az 56 éves svájci születésű szakember kényszerpihenőjét követően az Audi F1-es projektjének vezetőjeként tér vissza a száguldó cirkuszba.

A négykarikások F1-es projektjének új vezérét arról kérdezték, hogy miként telt számára azon időszak, amikor nem volt közvetlen kapcsolata a száguldó cirkusszal.

„Nagyon nehezen...” – kezdte mondandóját Binotto.

„Nem volt könnyű, 30 év után talán arról álmodsz, hogy végre legyen egy kis szabadidőd, legyen néhány szabadnapod, amit a családoddal tölthetsz. Ez nagyszerű és nagyon hasznos volt, azonban ennyire hirtelen abbahagyni 28 év után, azt követően, hogy folyamatosan 100 vagy 120%-on pörögsz éjjel-nappal, az nagyon nehéz.”

„Otthon minden edzést megnéztem, elemeztem az adatokat, próbáltam megérteni, hogy mi történik a sportban, illetve olvastam a különböző újságokat, hogy mikről írnak az újságírok.”

„Csak gondoljatok bele, hogy mennyire nehéz lehetett saját magamnak készíteni az elemzéseket... Nehéz időszak volt, de elhivatott vagyok. Nem törekedtem kompromisszumokra az ajánlatok terén, amiket kaptam. Én egy nagy projektre vártam, amikor megérkezett az Audi ajánlata, két nap alatt sikerült aláírnunk a szerződést. Ez is mutatja, hogy mennyire elkötelezettek vagyunk” – tette hozzá Binotto.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: