DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 14. szombat
F1

„Őszintén szólva nem számítottam rá…” – Colapinto az F1-ről

Élete első F1-es hétvégéjére készül Franco Colapinto, akit a Williams előléptetett az Olasz Nagydíj előtt. El sem tudja mondani, hogy mennyire boldog ettől.

A hét első felében jelentette be a Williams, hogy Logan Sargeant már az Olasz Nagydíjon sem ülhet autóba, a helyére pedig az istálló juniorját, az F2-ben jelenleg hatodik helyen álló Franco Colapintót léptetik elő.

A fiatal pilóta így a monzai sajtónapon már F1-es pilótaként állhatott az újságírók elé – a döntés pedig láthatóan őt is ugyanúgy meglepte, ahogy szinte mindenkit:

„Hétfőn az MP Motorsport F2-es szimulátorában voltam, azzal készültem fel a monzai F2-es hétvégére a csapatnál. Szóval előbb el tudjátok képzelni, hogy mennyire későn jött az információ. Nem tudom, hogy mikor gondoltak rá, de ez egy olyan lehetőség, amire készen állok, és régóta vártam rá” – mondta a Formula.hu jelenlétében.

colapinto-f1-williams



„Kisgyerek korom óta mindig arról álmodtam, hogy ez megtörténik. És ma lehetőségem nyílt arra, hogy idejöjjek és veletek beszéljek, ez megtiszteltetés. Extrém hálás vagyok a Williamsnek azért, hogy megadta nekem ezt a lehetőséget. Nagyon későn jött nyilván, de mindig kész vagyok erre. Nem számítottam rá őszintén szólva, de el sem tudom mondani, hogy mennyire boldog vagyok amiatt, hogy itt lehetek” – tette hozzá a fiatal argentin.

Colapinto egyelőre erre a kilenc futamra kap lehetőséget a szezon végéig, 2025-ben viszont aligha lesz ott a rajtrácson: a Williamsnél Alexander Albon és Carlos Sainz is szerződéssel rendelkezik, és az egész rajtrácson már csak az Audi egyik ülése kiadó.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: