DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 13. péntek
F1

Már Monzában távozhat Sargeant?

Helyszíni információk szerint a Williams már a soron következő Olasz Nagydíjon megválna Logan Sargeanttől.

Az eredeti tervek szerint Sargeant a 2024-es szezon végén távozna a Williams istállótól, miután a grove-i alakulat Carlos Sainzot szerződtette az amerikai versenyző helyére. Nos, a Zandvoortból érkező jelentések szerint Sargeant búcsújára idő előtt sor kerülhet, miután a Williams komolyan fontolgatja a mielőbbi leváltását.

 



Sargeant egy meglehetősen amatőr hibát vétett a Holland Nagydíj harmadik szabadedzésén, amikor versenyautójával megérintette a vizes füvet, majd rommá törte az FW46-ot. Sargeant becsapódása akkora erejű volt, hogy közel 45 perces javításra szorult a szalagkorlát sérült szakasza. 

A balesetet követően gőzerővel dolgoztak a Williamsnél Sargeant autójának megjavításán, ám az amerikai versenyző autója nem készült el időben, így kihagyni kényszerült az időmérő edzést.

„Olyan hírek járnak itt a zandvoorti paddockban, hogy James Vowles annyira felidegesítette magát Logan Sargeant mai produkcióján, hogy talán megpróbálja rövidre zárni ezt a történetet. Úgy hírlik, hogy megpróbálja már Monza előtt lecserélni az amerikai pilótát” – mondta Mészáros Sándor, a Formula.hu utazó riportere a szombati, helyszínről készített videós bejelentkezésében.

Mészáros Sándor arról is beszélt, hogy Mick Schumacher és Liam Lawson lehet James Vowles csapatfőnök két fő jelöltje, de még olyan vad pletykák is terjengtek a paddockban, miszerint Esteban Ocon ülhet Sargeant autójába: „Talán az az extrém forgatókönyv is megvalósulhat, hogy Ocon a vártnál hamarabb távozik az Alpine-tól, átül a Williamshez, akikkel tárgyalt az év korábbi részében, és ott fejezi be a szezont. A helyére Jack Doohan ülhet be, akit épp pénteken jelentettek be az Alpine 2025-ös versenyzőjének.” 

Előfordulhat tehát, hogy utolsó F1-es versenyére készül ma délután Logan Sargeant, aki a 19. rajtkockából várhatja majd a piros lámpák kialvását.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: