DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 17. kedd
F1

„Te tudod, ki a franc vagyok?” – lenyűgözte Verstappen a korábbi F2-est

Clement Novalak szerint a háromszoros F1-es világbajnok azon kevés pilóta közé tartozik, akit nem változtatott meg a siker és a hírnév.

Max Verstappen amellett, hogy háromszoros Formula-1-es világbajnoknak mondhatja magát és jó úton jár a negyedik év végi titulusa felé, köztudottan kedveli az egyéb autósportos szakágakat is. GT-autókkal rendszeresen tesztel is, érdeklődik a Le Mans iránt, emellett pedig szimulátoros versenyeken is rajthoz áll.

Egyes megnyilvánulásai alapján sokan arrogánsnak tartják a 26 éves hollandot, mások viszont ezt szimplán annak tudják be, hogy Verstappen nem beszél mellé, hanem csak a saját feladatára és az autósportra koncentrál.

f1-verstappen-redbull



Ez utóbbit erősíti meg a korábban a Formula-2-ben, jelenleg az Európai Le Mans Szériában és az IMSA-ban szereplő Clement Novalak története is 2022-ből, amelyet a Track Limits podcast adásában idézett fel:

„Személy szerint imádom Maxot, olyan értelemben, hogy ő nem egy mellébeszélős versenyző. Megérkezik a pályára, beül az autóba, vezet, aztán elhúz. Sokan nem kedvelik ezt, mert nem ismerik tökéletesen a srácot”

„De ő azon kevesek egyike, aki amikor először bemutattak neki egy baráton keresztül, Max odafordult hozzám és azt mondta, hogy ’ha nem cseszted volna el a második szektort az időmérőn, sokkal jobb munkát végezhettél volna, haver, a top 5-ben zárhattál volna!’. Én meg úgy voltam vele: ’te tudod, ki a franc vagyok?’.”

„Aztán utána egy jó fél órát beszélgettünk úgy összességében a versenyzésről, és kétszeres világbajnokként – vagyis akkor még egyszeresként – nem sokan szánnak rád ennyi időt. Az F1-ben nyilván roppant elfoglaltak és koncentráltak, nincs sok idejük, és talán két-három ilyen pilóta van, aki nem változik. Ha beszélni akarsz egy versenyzővel, aki igazi rajongója az autósportnak, az Verstappen.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: