DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Verstappen, Piastri, Hamilton: az európai F1-es szezon tabellája

Lando Norris csak a negyedik legtöbb pontot gyűjtötte az F1-ben Miami óta, és bár a McLaren a legeredményesebb, de már a Mercedes a második, ha az európai szezont nézzük.

Az idény első szakaszában még úgy tűnt, hogy a Red Bull fölényét hozza 2024, azóta azonban hatalmasat fordult a képlet. Előbb a McLaren érkezett meg Miami környékén, majd a nyár folyamán teljesen váratlanul a Mercedes is felnőtt a riválisok szintjére, és az utóbbi négy futamból hármat is megnyert Toto Wolff csapata.

Érdemes ránézni, hogy az idény eleji Red Bull-dominanciához képest hogyan alakult az elmúlt időszak. A Miami óta eltelt nyolc futamot, tehát gyakorlatilag az európai szezont néztük meg az egyéni és a konstruktőri bajnokság szempontjából.

GP2414_140914_I6A2970_resize



Az egyéni tabellán azt láthatjuk, hogy Max Verstappen még ebben az időszakban is növelte az előnyét, és hogy a fő kihívónak kikiáltott Lando Norris konkrétan csak a negyedik helyre volt elég a Miami Nagydíjon aratott győzelme óta, még saját csapattársa, Oscar Piastri is több pontot gyűjtött nála az utóbbi nyolc versenyhétvégén.

A konstruktőri tabellán pedig jól látszik, hogy a Red Bull a lesajnált Ferrarival csatázik Sergio Perez vállalhatatlan produkciója miatt, a McLaren mögött pedig a Mercedes lépett fel a minitabella második helyére.

Íme tehát a Miami Nagydíjat követő időszak ponttermése egyéniben és konstruktőriben:

1. Max Verstappen Red Bull 141
2. Oscar Piastri McLaren 126
3. Lewis Hamilton Mercedes 123
4. Lando Norris McLaren 116
5. Charles Leclerc Ferrari 79
6. Carlos Sainz Ferrari 79
7. George Russell Mercedes 79
8. Sergio Perez Red Bull 28
     

 

1. McLaren 242
2. Mercedes 202
3. Red Bull 169
4. Ferrari 158

A bajnokság állása ezen a linken megtekinthető!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: