DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 12. csütörtök
F1

Tovább fejlődhet a Mercedes

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke elárulta, hogy a Hungaroringre és Spába is fejlesztésekkel készülnek.

George Russell révén Ausztriában, Lewis Hamiltonnak köszönhetően pedig Silverstone-ban tudott diadalmaskodni a Mercedes, melynek értelmében az elmúlt két futamot egyaránt megnyerték.



Toto Wolff, az Ezüstnyilak csapatfőnöke elmondta, hogy nem állnak le, a következő két futamra további fejlesztésekkel készülnek.

„Budapestre és Spába is fejlesztésekkel készülünk. Nem szabad azonban elbízni magunkat, Ausztriában az ott kialakult kalamajka miatt nyertünk, Silverstone-ban viszont megvolt a tempónk, az egy valós győzelem volt.”

De mi változott a Mercedesnél? „Úgy tűnt, hogy ez a harmadik év, amikor nem teljesítünk jól, majd összeálltak a dolgok. Hirtelen minden értelmet nyert. A fejlesztési irány és az új elemek hatása már olyan, mint régen volt. Amit az autóra teszünk fejlesztést, az megjelenik a köridőn és teljesítményt nyerünk vele.”

„James Allison (technikai igazgató – a szerk.) vezetésével ismét értelmet nyert az adatgyűjtés. A fő dolog az autó egyensúlyának javítása volt” – tette hozzá Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: