DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
F1

Leclerc szerint hamarosan ismét lesz esélyük győzni

Charles Leclerc, a Ferrari monacói versenyzője nem aggódik túlságosan az elmúlt fordulókban tapasztalt formahanyatlásuk miatt.

A Ferrari meglehetősen jó formában kezdte a szezont, Ausztráliában Carlos Sainz, Monacóban pedig Charles Leclerc révén már két futamgyőzelmet is bezsebeltek 2024-ben.



A maranellói gárda ezt követően nem tudta fenntartani erős formáját, a legutóbbi néhány hétvégén pedig a McLaren és a Mercedes is eléjük került.

„Magabiztos vagyok azt illetően, hogy ismét a győzelmekért fogunk harcolni, ha képesek leszünk megtenni azokat a lépéseket, amire számítunk” – mondta Leclerc.

„Két-három tizedről beszélünk, ami jelenleg óriási különbséget jelent. Ha mindent egybevetünk és megoldjuk a jelenlegi problémáinkat, valamint optimalizáljuk a rendelkezésünkre álló csomagot, akkor az a bizonyos két-három tized ismét ott lesz az autóban.”

Leclerc ezt követően az elmúlt hétvégéken bevetett fejlesztéseikre is kitért, majd elmondta, nagyon keményen dolgoznak azon, hogy ismét versenyképesek legyenek.

Nyilatkozatát azzal zárta, hogy véleménye szerint minden rendben lesz, ha túl tudnak lendülni a pillanatnyi nehézségeiken: „Biztos vagyok abban, hogy ismét visszakerülünk oda, ahol lennünk kell – ehhez viszont meg kell oldanunk a problémáinkat” – tette hozzá a monacói.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: