DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Különleges F1-es versenyruhára lehet licitálni

Saját versenyoverallját, sisakját és kesztyűjét bocsátja licitre az SOS Gyermekfalvak által Dr. Hetzman T. László, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) orvosi delegáltja, a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság egyik főorvosa. A különleges ereklyék értékét növeli, hogy azokat dedikálta a sportág háromszoros világbajnoka, Max Verstappen is.

Dr. Hetzman T. László kezdeményezése a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) támogatásával valósulhat meg: a magyar főorvos az autós szervezet égisze alatt látja el a Forma-1 főorvosi feladatait az impozáns FIA Medical Car-ban. A különleges relikviákat a felajánló a 2023-as szezon versenyein használta és azok megjárták a világ összes F1-es versenyhelyszínét.

Az értéküket növeli, hogy Dr. Hetzman T. László személyes felkérésére azokat a sportág háromszoros világbajnoka, Max Verstappen is ellátta kézjegyével.

MP9_1694



Az overallt, a sisakot és a kesztyűt az SOS Gyermekfalvak bocsátja licitre, amely több száz állami gondoskodásba került gyerekről gondoskodik. Többségük elhanyagolás, bántalmazás, a szülők szenvedélybetegsége, betegsége miatt veszítette el a családját.

„A gyerekek súlyos hátrányokkal, lemaradásokkal és traumákkal érkeznek az SOS-be. Nevelőszülők, pszichológus és az SOS szakemberei együtt dolgoznak azon, hogy a gyerekek leküzdjék ezeket és visszakapják a gyerekkorukat. Alapítványként támogatóink segítségével tudjuk nekik biztosítani mindazt, amit egy átlagos családban élő gyerek is megkap, legyen szó fejlesztésről, terápiáról, költséges gyógykezelésről” – mondta Bán Hajnalka, az SOS Gyermekfalvak adománygyűjtési igazgatója.

MP9_1780

„Amikor tehettem, korábban is támogattam a rászoruló gyermekeket, s mivel néhány hónapja magam is édesapa vagyok, még inkább érzem ennek a fontosságát. Nagyon boldog vagyok, hogy ez a licit a Nemzetközi Automobil Szövetség támogatásával megvalósulhat és bízom abban, hogy az SOS Gyermekfalvak révén sok gyermeknek tudunk ezzel segíteni” - fogalmazott Dr. Hetzman T. László a Forma-1 állandó magyar főorvosa.

A különleges F1-es versenyfelszerelésre július 8-tól lehet licitálni a https://www.sos.hu/forma1/ felületen.

MP9_1867

DSC_0605

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: