DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 30. vasárnap
F1

Átcsábított F1-es mérnökök hadával erősít a Williams

Összesen 26 szakember csatlakozik az év során a grove-i F1-es gárdához, közülük a legnagyobb név az Alpine volt technikai igazgatója, Matt Harman.

Nagyszabású bejelentést tett a mérnöki gárdáját illetően a Williams: a csütörtöki közlemény szerint nem kevesebb, mint 26 szakembert igazoltak le különböző rivális Formula-1-es istállóktól. A kommüniké szerint többen érkeznek a Mercedestől és a Ferraritól, négyen a Red Bulltól és tízen az Alpine-tól.

A megnevezett vezető beosztású szakemberek közül a legjelentősebb is az utóbbi alakulatot erősítette legutóbb. Matt Harmanról van szó, aki az idény hagyta el az Alpine technikai igazgatói posztját, de dolgozott korábban a Mercedesnél is. Harman a tervezési részleg igazgatójaként csatlakozik a Williamshez a nyári szüneti leállást követően.

f1-williams



Rajta kívül a Ferrari korábbi teljesítmény-elemző vezetője, Fabrice Moncade érkezik július 1-jétől a számítástechnikai főmérnökként. A szakember a 17 éves F1-es karrierje során a Ferrari mellett dolgozott a McLarennél és a Saubernél is.

Adam Kenyon április óta tölti be az aerodinamikai részleg vezetőjének posztját, erről már itt írtunk külön. Steve Winstanley a kompozitokért és szerkezetekért felelős vezető mérnök lesz, korábban 14 éven át dolgozott a Red Bullnál. Emellett 2025-ben a teljesítményrendszerek vezetőjeként csatlakozik a grove-i alakulathoz Richard Frith, aki az F1-ben töltött 25 éve során megfordult a Jordannél, a Force Indiánál, a Saubernél, a Marussiánál, a McLarennél és legutóbb az Alpine-nál.

A Williams bejelentett egy F1-en kívülről történő igazolást is: a 17 évig a HP-nél dolgozó Sorin Cheran lesz a csapat új információs és elemzési igazgatója, szakterülete pedig többek között a mesterséges intelligencia, és az adatok beszerzésének, tárolásának, rendszerezésének és felhasználásának átalakítását fogja irányítani, hogy a legjobb technológiai működést építhessék fel az istállónál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: