DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 18. kedd
F1

Wolff elégedett a Mercedes fejlődésével

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke úgy véli, pozitívan zárult számukra a Kanadai Nagydíj, és elégedett csapata fejlődésével.

Lewis Hamilton, a Kanadai Nagydíjat negyedikként záró hétszeres brit világbajnok úgy nyilatkozott a futamot követően, hogy pályafutása legrosszabb futamán van túl: „Egész hétvégén gyenge teljesítményt nyújtottam. Tegnap néhány más dolog is közrejátszott, de főként rajtam múlott, ma pedig az egyik legrosszabb versenyemet futottam: sokat hibáztam. De persze ha jobban kvalifikálok, sokkal jobb helyzetben lettem volna. Ez van.”



Nos, Wolff ezzel szemben sokkal pozitívabban látja a dolgokat, és rendkívül elégedetten tekint vissza csapata Kanadában nyújtott teljesítményére: „Pozitív eredmény a harmadik és negyedik helyen végezni azt követően, hogy honnan kezdtük a szezont.”

„A harmadik és negyedik pozíció sokkal jobb annál, amit a legutóbbi néhány versenyen elértünk, szóval ez mindképpen jó hír.”

Wolff ezt követően kitért Hamilton nyilatkozatára is: „A versenyzőink úgy látták, hogy több volt ebben a futamban. Egy vagy két pozícióval előrébb is végezhettünk volna, szóval szerintem ez az oka a viszonylag negatív megjegyzéseknek” – folytatta Wolff.

Az osztrák csapatfőnök végül hozzátette, a hétvége előtt minden bizonnyal aláírták volna a harmadik és negyedik helyezést: „Ha a hétvégét megelőzően azt mondja valaki, hogy miénk a harmadik és negyedik hely, szerintem mindkét versenyzőnk elfogadta volna.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: