DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 29. szombat
F1

Marko nyugalomra int, nincs miért aggódni

Hiába a Red Bull problémákkal tűzdelt pénteki napja Kanadában, az energiaitalos istálló tanácsadója nem aggódik a folytatást illetően.

A Kanadai Nagydíj második szabadedzésén ERS problémák hátráltatták Max Verstappent, a holland versenyző így mindössze négy kört tudott megtenni a gyakorláson.



„Egyértelmű, hogy nem ezt vártam a második szabadedzéstől, ugyanakkor az sokkal fontosabb, hogy megvizsgáljuk mi történt az autóval és ennek milyen következményei lehetnek a hétvége, valamint az év hátralévő részét illetően” – mondta Verstappen a szabadedzés leintését követően.

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója azonban nem aggódik, sőt azt is elmondta, hogy a hétvégén bevetésre szánt új erőforrás-komponensek pénteken még nem voltak beszerelve az 1-es rajtszámú Red Bullba.

„Ez nem új, hanem egy régi motor volt” – mondta Marko a Motorsport.com-nak.

„Reméljük, hogy az utolsó edzés száraz körülmények között zajlik majd, mely szükséges lesz ahhoz, hogy megtaláljuk a megfelelő beállításokat. Ha legalább egy száraz edzést tudunk teljesíteni, akkor nem lesz annyira fájdalmas a hétvége.”

Marko azt is elmondta, hogy nem számít a Monacóban felszínre kerülő problémák ismételt megjelenésére: „Nem gondolom úgy, hogy az autó DNS-e lett volna a probléma, ez sokkal inkább különböző faktorok kombinációja. Jelenleg jobbnak tűnik a helyzet, mint Monacóban volt” – tette hozzá az osztrák szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: