DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 7. vasárnap
F1

Aston: Két versenyen belül orvosolnák a problémákat

Idén még dobogóra sem álltak Alonsóék, a silverstone-i csapat azonban rövid időn belül előrelépést vár önmagától.

A tavalyi pazar szezont követően egyelőre nem találja önmagát az Aston Martin, Mike Krack csapatfőnök elmondása szerint viszont két versenyen belül felülkerekednének a jelenleg tapasztalt problémáikon.



„Az autó nagyon nehezen vezethető, amit mostanáig nem tudtunk megoldani. Az autó vezethetőségét javítanunk kell, ami által könnyebb a benne rejlő potenciált kiaknázni. Ez több magabiztosságot adna a versenyzőknek is” – mondta Krack.

„Ha nem elég magabiztos egy versenyző az autóban és nem bízik benne, akkor nem tudja kihozni belőle a maximumot. A határon kell lenni, ami a manapság tapasztalt kis különbségek miatt különösen fontos.”

„Rajtunk áll, hogy megoldjuk ezeket a problémákat. Hogy ez mennyi időt vesz igénybe... Boldog lennék, ha két versenyen belül mindent orvosolni tudnánk. Keményen dolgozunk azon, hogy megoldjuk ezeket a problémákat, és próbájuk a fejlesztéseinket minél előbb bevetni” – tette hozzá az Aston csapatfőnöke.

Fernando Alonso, a csapat spanyol versenyzője szerint a jelenlegi, montreali hétvégén bármi előfordulhat, a kétszeres világbajnok szerint a versenyzők számára lutri lesz a hétvége: „Ez egy nagyon érdekes hétvége lesz kívülről nézve, nekünk azonban egy lutri. Fontos lesz, hogy melyik pillanatban milyen keveréken fogunk körözni – majd meglátjuk, hogy sikerül-e jó döntéseket hozni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: