DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 5. szombat
F1

Russell nem akadályozná meg Verstappen érkezését

George Russell, a Mercedes 26 éves brit versenyzője nem akadékoskodna abban az esetben, ha a Mercedes Max Verstappent szerződtetné 2025-re.

Lewis Hamilton Ferrarihoz való távozásával új versenyző után kell néznie a Mercedesnek, Toto Wolff pedig nem csinált titkot abból, hogy örömmel látná Verstappent az Ezüstnyilaknál.



Habár a háromszoros világbajnok holland versenyzőnek 2028-ig szerződése van az energiaitalos csapatnál, a Red Bullnál zajló belviszályok miatt nem zárható ki Verstappen idő előtti távozása.

Potenciális célpontja a Mercedes lehet, ahol George Russell számára nem jelentene problémát Verstappen érkezése.

„Nem zárkózom el attól, hogy Max mellett versenyezzek. A legnagyobb kihívás számomra azt volt, hogy a Mercedeshez minden idők legjobb mutatóival rendelkező versenyző mellé érkeztem meg. Fel tudtam venni ellene a versenyt, ez a legtöbb, amit tehetek” – mondta Russell.

„Max akár ki is hagyhat egy évet 2026-ban, hogy megnézze melyik csapat teljesít a legjobban. Nem lepődnek meg ezen, hiszen 2026 leginkább egy ruletthez hasonlít. Nem tudjuk, hogy mi fog történni.”

„Én lojális srác vagyok, a Mercedestől megkaptam a lehetőséget, de világbajnok akarok lenni. Jelenleg nem vagyunk ebben a helyzetben, de példának okáért egy évvel ezelőtt a McLaren még a leglassabb csapat volt, ma pedig ők a leggyorsabbak” – tette hozzá a brit versenyző.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: