DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 4. csütörtök
F1

Fontos hétvége vár az F1-es mezőnyre Imolában

Karun Chandhok, korábbi F1-es versenyző véleménye szerint kulcsfontosságú hétvége vár a mezőnyre Imolában, ahol kiderülhet, hogy a riválisok mekkora kihívás elé állítják a Red Bullt 2024 hátralévő részében.

Az Emilia-romagnai Nagydíjat megelőző Miamiban rendezett futamot Lando Norris nyerte, ami a brit versenyző pályafutásának első F1-es győzelme volt. Norris egy újításokkal felszerelt McLarent repített az élre, hozzá kell azonban tenni, hogy egy biztonsági autós fázis is szerepet játszott a Miami Nagydíj alakulásában.



A korábbi F1-es pilóta Karun Chandhok arról beszélt, hogy Imolában is erős hétvégét vár Norristól: „Lando mindig nagyon jól ment Imolában. Emlékszem, hogy volt egy olyan év, amikor az időmérőn törölték a leggyorsabb körét, de a futamot így is dobogón zárta.”

„A Miamiban használt továbbfejlesztett McLaren Imolában is jól működhet, ahol gyors egymás utáni kanyarok alkotják a pályát. Papíron Miami egy olyan helyszín volt, ami nem a McLaren erőssége, ugyanis sok lassú kanyar van a pályán, ám így is gyorsak tudtak lenni. Mindezek miatt nagyon optimista vagyok azt illetően, hogy ezen a hétvégén, Imolában is jól szerepelnek majd.”

Chandhok emellett azt is kiemelte, hogy természetesen a többi csapat sem ül a babérjain, számos istálló fejlesztésekkel készül az idei első európai fordulóra.

„Tudjuk, hogy a Ferrari fejlesztésekkel gurul majd pályára, számos fotó volt fellelhető az interneten, ami egy filmforgatási napon készült az autójukról. Helmut Markótól hallhattuk, hogy a Red Bull szintén nagy fejlesztési csomagot készül bevetni. Senki nem tétlenkedik tehát az F1-ben, azt várom, hogy a Mercedes is készül valamivel, illetve valószínűleg az Aston Martinnál is lesznek újítások.”

A jelenleg F1-es szakértőként tevékenykedő Chandhok véleménye szerint a bajnoki versenyben nem lesz kihívója Max Verstappennek, ám az egyáltalán nem lefutott, hogy a hátralévő futamok túlnyomó többségét is a holland versenyző nyeri-e.

„Nem gondolom, hogy Max legyőzhető a bajnoki pontversenyben. Azt akarjuk azonban látni, hogy a többiek is jó futamokat teljesítenek, és nem Max nyeri a hátralévő versenyek mindegyikét. Más versenyzőket is akarunk látni az élen harcolni különböző pályákon és különböző körülmények között. Összességében tehát ez egy fontos hétvége lesz a 2024-es F1-es szezon szempontjából, ami meg fogja adni az alaphangot a soron következő európai versenyhétvégéknek” – tette hozzá Chandhok.

A hétvégét felvezető videónk megtekinthető a YouTube-csatornánkon:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: