DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 27. szombat
F1

„Alonso többet érdemelne az F1-től”

Pedro de la Rosa, az Aston Martin F1-es nagykövetének véleménye szerint Fernando Alonso többet érdemelne az F1-től.

11 éve nyert utoljára futamot az F1-ben Alonso, a spanyol azonban továbbra is rendkívüli motiváltsággal küzd az újabb sikerért. Kérdés, lesz-e esélye ismét a dobogó legfelső fokán ünnepelni.

Ideje még egészen biztosan lesz rá, hiszen április elején az Aston Martin megerősítette: Alonso további két évig biztosan a csapat versenyzője marad.



Pedro de la Rosa, az Aston F1-es nagykövete úgy nyilatkozott, véleménye szerint Alonso sokkal többet érdemelne a sporttól: „Úgy gondolom, a nap végén minden történet megfelelően zárul az életben, Alonso pedig sokkal többet érdemelne a sporttól.”

„Nem azért mondom ezt, mert sok munkát rakott bele, hiszen ezt minden versenyző megteszi már gyerekkora óta. A szenvedélye, az elköteleződése és a tehetsége alapján viszont sokkal többet érdemel két világbajnoki címnél.”

„Mindig azt mondom, hogy az ember idővel megkapja azt, ami korábban elmaradt. Ugyanakkor saját magammal nagyon kritikus vagyok. Én azért nem nyertem futamot és világbajnokságot, mert a többi versenyző jobb munkát végzett nálam. Erről tisztán kell gondolkodni, hogy jól aludhasson az ember éjszaka.”

„Nem jó dolog, amikor egy sportoló igazságtalanságokról kezd el gondolkodni. Úgy kell hozzáállni, hogy azt kapod, amit érdemelsz, Fernando azonban többet érdemelne” – tette hozzá de la Rosa.

De la Rosa még 2022-ben szerződött az Aston Martinhoz jelenlegi pozíciójába, a Racingnew365-nek nyilatkozva pedig azt is elárulta, hogy Alonsótól függetlenül is a silverstone-i alakulathoz igazolt volna: „Az első és legfontosabb dolog számomra a visszatérés iránti vágy volt. Ha Fernando nem lett volna itt, akkor is leszerződtem volna velük.”

„Boldog vagyok a csapatnál, ráadásul Fernando is itt van, aki egy barát. Sőt, több mint barát. Bármely csapat számára nagy erősség lenne, nagyszerű vele dolgozni. Ő egy olyan ember, aki mellett folyamatosan tanul az ember, még az én koromban is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: