DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
F1

Az Alpine-nál kapott munkát a Ferrari és a McLaren korábbi szakembere

David Sanchez tavaly igazolt a Ferraritól a McLarenhez vezető beosztásból vezető beosztásba, de ott nem találta meg a számításait. Az Alpine külön pozíciót nyitott neki.

Az Alpine-nál kapott új feladatot David Sanchez: a mérnök a Ferrarinál dolgozott egészen tavalyig, ahonnan Fred Vasseur érkezése után nem sokkal távozott, leigazolta a McLaren, ahol viszont technikai igazgatóként nem igazán azt kapta, amire számított, így alig három hónap után onnan is távozott.

Sancheznek az Alpine létrehozott egy új pozíciót, a vezető technikai igazgatói szerepkört, amelynek keretein belül Enstone-ban fogja irányítani a munkát, és alá tartozik majd a teljesítmény, az aerodinamikai, és a mérnöki részleg is.

A közlemény értelmében Sanchez a mai naptól dolgozik az Alpine-nál, és közvetlen Bruno Famin csapatfőnöknek számol majd be.

Sanchez egyébként korábban adolgozott már Enstone-ban, junior aerodinamikai szakemberként ott volt az istálló 2005-ös világbajnoki címénél, onnan járta körbe a Ferrarit és a McLarent is, előbbinél pedig egy évtizedes pályafutása végén az autókoncepcióért felelős vezetői pozícióig jutott.



f1-alpine-sanchez

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: