DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Perez: Nem felejtek el vezetni egyik hétvégéről a másikra

Hiányzott a folyamatos fejlődés Sergio Perez tavalyi versenyhétvégéiből, a mexikói azonban rájött, mi volt a probléma, idén pedig már jobb szezonra számít.

A tavalyi évet jól kezdte Sergio Perez, két futamgyőzelmet is behúzott az első négy versenyen, a szezon előrehaladtával azonban folyamatosan esett vissza a Red Bull pilótája. Most az F1 Beyond The Grid podcastjében arról beszélt, mi lehetett a probléma forrása, illetve mit csinál idén másképp ahhoz, hogy ne fordulhasson elő megint a 2023-ban látott mélyzuhanás.

„Nem felejtek el vezetni egyik hétvégéről a másikra. Különböző okok álltak a háttérben. Megértettük őket és most úgy érzem, jobb formában vagyok. Meg kell találnom a megfelelő hozzáállást az egész hétvégére – jól megcsinálni az időmérőt, folyamatosan fejlődni.”

„Tavaly azzal volt a gond, hogy hiányzott a fejlődés egy hétvégén belül. Jól kell tudnunk kezdeni, majd egyre jobbnak lenni péntekről szombatra, szombatról vasárnapra. Az lesz a siker kulcsa idén, hogy meg tudjuk tenni ezeket az ugrásokat napról-napra, mert mindig erősen kezdtünk, de aztán valahogy leragadtunk ott” – mondta a mexikói.



Az idei év első nagydíján egyelőre hozta a tőle elvárt teljesítményt, második helyen zárta a Bahreini Nagydíjat, csapattársát, Max Verstappent viszont nem tudta megszorongatni. Perez célja a folyamatos fejlődés, és ha ez sikerül neki, ígéretes idénynek nézhet elébe.

„24 futamos versenynaptárunk van idén, a cél, hogy versenyről versenyre egyre feljebb lépjünk, kihasználjunk minden lehetőséget. Ha ezt meg tudom csinálni, tudom, hogy jó évem lesz. Kényelmesen érzem magam az autóban" – zárta a bikások pilótája.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: