DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Brown: Idén meglehet a győzelem a McLarennek

Sok dobogó és néhány győzelem is szerepel a McLaren kívánságlistáján a 2024-es szezonban: a csapat vezérigazgatója, Zak Brown rendkívül pozitív mentalitással vág neki az évnek.

Az új festés után idei autóját is bemutatta a McLaren. Noha tavaly nem indult jól a wokingiak éve, a szezon közbeni fejlesztések meghozták a hatásukat, végül pedig a számos dobogós helyezés mellett a konstruktőri bajnokság negyedik helyét is sikerült megcsípniük. Az MCL38-ra keresztelt 2024-es versenygép talán már az idény elején is versenyképes lehet, Zak Brown ugyanis igazán elismerően beszélt az autóról.

„Jól érezzük magunkat. Jó telünk volt, elégedettek vagyunk az autó fejlesztésével. Igaz, sosem vagyunk teljesen megelégedve vele, de úgy gondolom, minden férfi és nő nagyszerű munkát végzett a McLaren gyárában. Úgy érezzük, hogy sikerült továbbvinnünk a fejlesztés lendületét a tavalyi szezon második feléről. Ha az adatok nem hazudnak, elég erősen fogjuk kezdeni az évet. Természetesen nem tudhatjuk, hogy állnak éppen az ellenfeleink, de egyértelműen sikerült előrelépést tennünk” – mondta az amerikai a Sky Sports F1-nek.



Noha tavaly Lando Norris hét, Oscar Piastri pedig kettő top hármas eredményt, valamint egy sprintgyőzelmet is begyűjtött a nyári szünet után rendkívül jól teljesítő McLarennel, a brit istálló azonban még mindig vár az újabb futamgyőzelemre Daniel Ricciardo 2021-es monzai diadala óta. Brown szerint idén talán véget vethetnek a várakozásnak.

„A reményünk, célunk és ambíciónk, hogy egyértelműen előrébb kerüljünk. Tavaly a negyedik helyen végeztünk a konstruktőri bajnokságban, az idény második felében azonban a második-harmadik leggyorsabbak voltunk. Innen szeretnék még előrébb lépni. Nem látom, miért ne tudnánk idén valamikor futamokat nyerni, ha fenntartjuk a fejlesztés tempóját. Az idei ambíciónk a sok dobogós helyezés és néhány győzelem. Idővel megtudjuk, valóban elég gyorsak vagyunk-e, illetve, hogy áll a többi csapat” – zárta a csapat vezérigazgatója.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: