DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Két nagy nevet is megszerzett a Visa Cash App RB műszaki stábja

A csapatnál kötött ki az FIA-t elhagyó technikai igazgató és az Alpine-tól kiebrudalt brit szakember. Három műszaki igazolást jelentettek be egyszerre.

A korábbi AlphaTauri múlt héten hozta nyilvánosságra új identitását, a most már Visa Cash App RB néven futó alakulat hétfőn egyszerre jelentett be három szerzeményt a műszaki részlegen. Tim Goss a vezető technikai igazgató, Giullaume Cattelani a helyettes technikai igazgató, Alan Permane pedig a versenyigazgató pozíciójába érkezik. A csapat technikai igazgatója Joddy Egginton marad.

Goss és Permane igazi F1-es veterán, akik sorsát érdeklődés övezte az elmúlt időszakban. A McLarennél 28 évet töltő, technikai igazgató titulusig jutó Tim Goss mindössze egy évet töltött az FIA stábjában az együléses részleg műszaki vezetőjeként: több más FIA-funkcionáriussal szinte egyidejűleg távozott a szövetségtől. A szerződésében meghatározott versenytilalom miatt Goss csak októberben csatlakozhat a stábhoz.



Alan Permane nála is több időt töltött egy csapatnál, 34 évet a Benetton, Renault, Lotus, ismét Renault, végül Alpine nevet viselő formációnál, ahonnan tavaly júliusban a csapatfőnök Otmar Szafnauerrel egy napon kellett távoznia. Esetében már felmerült a pletyka, hogy a faenzai székhelyű, részlegesen Milton Keynes-be költöző csapatnál köthet ki – a más istállók mintájára újonnan létrehozott versenyigazgató szerepet szánták neki, amely pozícióban közvetlenül Laurent Mekies csapatfőnöknek jelent. Permane azonnali hatállyal csatlakozhat a stábhoz.

Giullaume Cattelani csak a két veteránhoz képest rendelkezik szerényebb tapasztalattal, hiszen 15 éve aktív a Formula-1-ben, volt már a Lotus és McLaren alkalmazottja, de a Visa Cash App RB csapathoz házon belülről, a Red Bulltól érkezik – a két formáció szorosabb együttműködésének részeként, Egginton helyettesének posztjába.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: