DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Közleményt adott ki az FIA a „Wolff-ügyről”

Az FIA közleményben erősítette meg, hogy elégedettek az F1 összeférhetetlenségi politikájával, és nem zajlik etikai vagy fegyelmi vizsgálat senki ellen.

A héten alaposan felborzolta a kedélyeket az úgynevezett „Wolff-ügy”, azaz a hír, miszerint Toto Wolff, a Mercedes F1-es csapatfőnöke olyan információt ejtett el egy csapatfőnöki megbeszélésen, amivel a kollégái nem voltak tisztában, és egyértelmű, hogy a FOM köreiből származott az értesülés, ami azért problémás, mert Wolff felesége, Susie az F1 Academy igazgatójaként a FOM alkalmazottja.

wolff-not-happy



Az FIA most hivatalos közleményt adott ki, melyben megfogalmazták, hogy az F1 magatartási kódexének és összeférhetetlenségi politikájának felülvizsgálatát követően, meggyőződtek arról, hogy a FOM rendszere a kellő megbízhatósággal képes megakadályozni bizalmas információk jogosulatlan nyilvánosságra hozatalát.

Az FIA azt is megerősítette a közleményben, hogy egyetlen személyt érintően sincs folyamatban etikai vagy fegyelmi vizsgálat, majd így zárul a dokumentum: „Az FIA-nak mint szabályozó testületnek kötelessége a globális motorsport integritásának megőrzése. Az FIA megerősíti az integritás és a tisztesség iránti elkötelezettségét.”

Megjelent a Száguldás és cirkusz F1-es című szezonösszefoglaló album, valamint falinaptárunk, amelyek webshopunkban most nagy kedvezménnyel vásárolhatóak meg!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: