DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

„Nehéz úgy felkelni, hogy tudom, ma is gyerekek ezrei halnak meg” – Hamilton a gázai háborúról

Lewis Hamilton gyakran szószólója az F1-es mezőnynek a nagyvilágban zajló történések kapcsán. Ezúttal a Gázai övezetben kirobbant háborúról beszélt a hétszeres F1-es világbajnok.

Október 7-én terrorista támadást indított több helyszínen is a Hamász az izraeliek ellen, amire válaszcsapásul az izraeli kormány megtámadta a Gázai övezetet. A két fél között zajló háborúban nagyjából 17.000 ember vesztette eddig életét.

Civilek és gyermekek ezrei halnak meg a könyörtelen akciókban, Lewis Hamilton szerint pedig elkeserítő a helyzet, mert ez is azt mutatja, hogy az emberiség semmiből sem tanul.



„Persze, hogy követem a híreket, igazából sajnos nem is lehet nem odafigyelni erre a témára” – mondta Hamilton még Abu Dhabiban, a Formula.hu jelenlétében.

„Amikor kirobbant a háború, mi épp egy tripla fordulót teljesítettünk, egy buborékban éltünk gyakorlatilag, de ettől függetlenül nehéz minden reggel arra ébredni, hogy tudom, ma is több ezer gyermek fog meghalni a harcokban, és ez ellen nem tehetünk semmit.”

„A világ többi részén zajlik tovább az élet, mintha mi sem történt volna, és borzasztóan csalódást keltő látni azt, hogy a többi ország és kormány hogyan viszonyul a helyzethez. Már 2023-at írunk, de úgy tűnik, hogy hiába a múlt, mégsem tanultunk semmit.”

„Sportolóként nehéz ezt a dolgot elkülöníteni az agyadban, és tenni a dolgod, hiszen mindenhol ez jön szembe velünk. Nincs egy pillanat, egy nap, hogy ne olvasnánk erről valami szörnyűséget, nekünk pedig eközben meg kell próbálnunk pozitívnak maradnunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: