DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

„Nevetséges” – kiakadtak a szurkolók, hogy hazaküldték őket az edzés előtt

„Logisztikai okokból” üres lelátók előtt rendezték az F1-es Las Vegas-i Nagydíj második edzését: a szervezők közleményben indokoltak – bocsánatkérés nélkül…

Azok után, hogy az első szabadedzés elején történt aknafedél-incidens után több órán át csúszott a második tréning kezdete a Formula-1-es Las Vegas-i Nagydíjon, még üres lelátók előtt is kellett megrendezni a hajnali 3-kor (!) elindított 90 perces gyakorlást. A szervezők ugyanis logisztikai okokra hivatkozva bezárták a szurkolói zónákat és a lelátókat az FP2 kezdete előtt, a helyszíni jelentések szerint biztonsági őrök és fegyveres rendőrök is részt vettek ezek kiürítésében.

Nem sokkal a péntek hajnali program vége után a Las Vegas-i szervezők és az F1 közös közleményben próbálta megindokolta a döntést:

„Nincs fontosabb egy Formula-1-es versenyen, mint a versenyzők, a rajongók és a dolgozók biztonsága. Az előző esti aknafedél-incidenst követően a Las Vegas-i Nagydíj szervezői, az F1 és az FIA úgy döntött, extra elővigyázatosságot tanúsít, hogy biztosítsa a pályát a versenyzés folytatása előtt. Ezek a plusz lépések több órát vettek igénybe, hogy teljesen elkészüljenek, ami jelentős csúszáshoz vezetett a programban.”

f1-vegas-las



„Figyelembe véve a késői órát és a logisztikai aggályokat a rajongók és a dolgozók biztonságos pályaelhagyását illetően, a szervezők azt a nehéz döntést hozták meg, hogy lezárják a szurkolói zónákat a második szabadedzés kezdete előtt. Miután egy teljes környi szabadedzést sikeresen teljesítettek, a Las Vegas-i Nagydíj várja, hogy biztonságos és szórakoztató versenyhétvégét biztosítson mindenki számára” – írták a közleményben. Amelyből azért egy bocsánatkérés igencsak hiányzott…

 

Volt, aki csak a csütörtöki edzésekért utazott Vegasba

A Sky Sports F1-nek sikerült még a második szabadedzés előtti hazaküldés előtt és közben megszólaltatni néhány kilátogató nézőt, akik érthető módon nem voltak túl boldogok, hogy a hidegben történő többórás várakozást követően alig láttak pályán körözni F1-es autókat.

„Nevetséges. Négy órát vártunk és azt a reményt adták nekünk, hogy ha maradunk 2-ig, akkor láthatunk versenyzést. De semmi sem történt, most meg azt mondják, hogy távozzunk. Szóval micsoda este!” – fogalmazott az egyikük, míg egy másik szurkoló elmondta:

„Los Angelesből jöttünk, csak a mai napért repültünk ide. Pénzt költöttünk a repülőre, az ide szóló jegyre, és nem kaptunk semmit.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: