DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 22. szerda
F1

Hivatalos: Új kisebbségi tulajdonos az Aston Martinnál

A Las Vegas-i Nagydíj csütörtöki napjának estéjén jelentette be az Aston Martin csapata, hogy az Arctos Partners személyében új befektetőt szereztek, akik tulajdonrészt is szereztek az F1-es istállóban.

Hivatalos közleményben jelezte az Aston Martin Formula-1-es istállója, hogy a csapat legújabb befektetője az Arctos Partners lesz, akik komoly tapasztalattal rendelkeznek már a sportvilágban a befektetéseket illetően, hiszen érdekeltek voltak korábban, avagy most is azok az MLB, az NBA, az MLS, az NHL vagy épp az európai labdarúgás világában.

A Las Vegas-i Nagydíj csütörtöki napján erősítette meg az információt Lawrence Stroll csapata, amelynek értékét a sajtó nagyjából egymillárd fontra becsüli, de arról nem esik szó a bejelentésben, hogy pontosan mekkora tulajdonrészt is vásárolt a kanadai üzletembertől az Arctos, annyi biztos, hogy kisebbségi tulajdonban lesz az új befektető, mint azt az Aston hivatalos honlapján megerősítették.



Lawrence Stroll ezeket a szavakat fűzte a bejelentéshez: Örömmel üdvözöljük az Arctos Partnerst, mint új üzlettársunkat és kisebbségi tulajdonosunkat az Aston Martin Aramco Cognizant F1-es csapatánál. Miután több sportágban is komoly múlttal rendelkeznek már, az Aston Martin bizonyára hangzatos nevek mellé kerül fel a polcra."

"A csapat fantasztikus szezont produkál, nyolc dobogót szereztünk és sohasem volt több pontunk egy szezonon belül. Az Arctos látja bennünk az értéket és a lehetőséget, de a mi vágyaink ettől is nagyobbak. Folyamatosan befektetünk az infrastruktúrába, a legjobb szakemberek dolgoznak nálunk, így tökéletes az időzítés arra, hogy egy ilyen komoly partnerrel folytassuk az utat és egy még fényesebb jövő felé vezessük együtt a csapatot."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: