DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Massát fia biztatta az igazság keresésére

A 2008-as F1-es bajnoki címért küzdő Massa elmondása szerint fia, Felipinho világított rá: a manipuláció nem fair a sportággal és a rajongókkal szemben sem.

Az ún. „Massa-ügy” azzal kezdődött, hogy Bernie Ecclestone az év elején úgy nyilatkozott, hogy ő és az FIA akkori elnöke, Max Mosley tudtak a 2008-as szingapúri versenymanipulációról, de úgy döntöttek, hogy a sport integritásának védelme érdekében nem lépnek az ügyben. Így aztán Massa összeverbuvált egy csapat ügyvédet, hogy igazságot követeljen.

massa-



A brazil a Track Limits Podcastben elárulta, hogy fia, Felipinho szavai is erre bátorították: „És akkor összeállítottunk egy csomó embert, egy nagy csapatot, egy profi csapatot, hogy dolgozzunk és 15 év elteltével megértsük a helyzete” – mondta a Ferrari egykori versenyzője, majd így folytatta:

„Ez nem fair, nem fair a sportág számára, és nem az sem, hogy egy manipulált verseny miatt elveszítesz egy bajnokságot, ezért döntöttem így. A 13 éves fiam is odajött hozzám, és azt mondta, hogy te vagy a bajnok, szóval tenned kell valamit, dolgoznod kell, és meg kell mutatnod, hogy mindent manipuláltak, és ez nem fair, nem fair a sport és az emberek számára.

massa-2

„Ezért döntöttünk úgy, hogy ezt tesszük, mert van néhány új érvünk, ami Bernie interjúja után került elő, ahogy Charlie Whiting Max Mosley-ról szóló interjúja után is” – nyilatkozta Massa. Az FIA és a FOM jelenleg belső vizsgálatot folytat, és nemrég kértek még egy utolsó hosszabbítást a Massa jogi csapata által eredetileg kitűzött határidőhöz képest, október 12-ről november 15-ig – azaz a mai napig.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: