DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 9. csütörtök
F1

Túlélte a marokkói földrengést egy F1-es sportigazgató

A helyszínen élte át a 6,8 erősségű, pusztító marokkói földrengést az egyik F1-es istálló sportigazgatója.

Beat Zehnder, az Alfa Romeo sportigazgatója, a korábbi világbajnok Kimi Räikkönen egyik legjobb barátja Monza és Szingapúr közé egy marokkói kiruccanást iktatott be, így Marrakeshben tartózkodott a péntek éjjeli földrengés idején. A svájci szakember az Instagramon közölte, hogy feleségével együtt túlvészelték a természeti csapást, amelyet félelmetesnek írt le.

„Erős és roppant hangos volt, így csak néztünk egymásra és azt kiabáltuk, hogy ’kifelé, kifelé, kifelé, ez földrengés’! Elhagytuk a szobát, szerencsére nem sérültünk meg és a házban, ahol tartózkodunk, csak kisebb károk keletkeztek, semmi jelentős. Nagyon, nagyon ijesztő tapasztalat volt… Együtt érzünk mindazokkal, akiket ez érint, akik szenvednek emiatt itt Marrakesh környékén és Marokkóban” – mondta Zehnder, aki a ’80-as évek óta dolgozik a Saubernél: szerelőként kezdett és megjárta a létra összes fokát, mire eljutott a jelenlegi pozíciójáig. Érdekesség, hogy mióta a svájci istálló 1993-ban megkezdte F1-es tevékenységét, Zehnder a csapat összes nagydíján jelen volt.  

A 6,8 erősségű földrengés epicentruma a Magas-Atlasz-hegységben volt, 71 kilométerre Marrakeshtől. Az utóbbi 120 évben ez volt a legerősebb földmozgás Marokkóban, a jelentések szerint több mint ezer halálos áldozatot követelt.

 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Beat Zehnder (@beatzehnder.f1) által megosztott bejegyzés

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: