DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
F1

„A húgom is olyan tehetséges, mint én” – Verstappen

Max Verstappen szerint azért nem lett autóversenyző a testvére, mert nem akarta eléggé, míg ő szívesen lemondott minden másról.

Érdekes dolgot árult el saját testvéréről Max Verstappen: a harmadik Formula–1-es világbajnoki címe felé száguldó holland szerint húga, Victoria Verstappen hasonló tehetséggel rendelkezik, mint ő, csak a hölgy sosem akarta annyira az autóversenyzést, mint a bátyja. Kiskorukban mindketten versenyezhettek, az alapokat együtt kezdték el, de a fiú motiváltabb volt, jobban élvezte a gokartozást és szívesebben indult el az autóversenyzővé válás hosszú útján.

Victoria közel három évvel fiatalabb Maxnál, és édesapjuk, Jos Verstappen neki is megadta a lehetőséget, a hátteret ahhoz, hogy autóversenyző legyen – ha igen, amit Max mond róla, talán ő lehetett volna az első női F1-es pilóta.

f1-verstappen-redbull



„Szerintem nagy potenciál volt benne” – mondta Verstappen a RaceFansnek adott interjújában.

„Voltak olyan helyzetek, amikor apám két teljes napot töltött azzal, hogy mindent előkészítsen neki, és hogy minden tökéletes legyen, amikor tesztelni fog. Aztán Victoria beült, ment húsz kört és azt mondta, hogy neki mára ennyi volt. Apám eléggé felhúzta magát” – mesélte az immár sorozatban tíz F1-es futamot megnyerő pilóta.

 

Victoria Verstappen is az F1-ig juthatott volna?

Max szerint ha Victoria akarta volna, akkor neki is meg lehetett volna ugyanaz a karrierje, Jos Verstappenen nem múlt volna semmi.

„Szerintem a húgomnak valószínűleg ugyanolyan szintű tehetsége volt, mint nekem, csak ő egyszerűen nem akarta ezt eléggé. Szerette, de nem eléggé ahhoz, hogy harcoljon érte, hogy mindig formában legyen, készen álljon. Ez rendben is van, amíg erre az ember rájön” – mesélte.

victoria verstappen

„Apám főleg rám koncentrált, de ha valaki igazán akarja, ha igazán harcolni akar érte még akkor is, amikor az apja nem feltétlenül rá figyel, ha rámutat arra, hogy igen is ő is akarja, akkor 100%-ig biztos vagyok benne, hogy apám neki is megadott volna mindent. De így nem érezte ezt, mert a húgom nem akarta eléggé.”

 

Verstappen örömmel adta fel az élete többi részét

A világbajnok arról is beszélt, hogy neki nem okozott problémát minden erejét a versenyzésbe, a felkészülésbe ölni és emiatt lemaradni másról: ezt akarta csinálni, ez volt számára a prioritás az életben.

„Én itt akartam lenni, a Formula–1-ben akartam lenni. Mindig megkérdezik tőlem, hogy nem hiányzik-e az, hogy csak úgy eljárjak a barátaimmal, mert nyilván nem tehetem meg annyiszor, mint más emberek. De én úgy vagyok ezzel, hogy rendben van ez így, mert a legtöbb barátom amúgy is a versenyzés világából érkezett. Tudtam, hogy miért dolgozom, szóval boldogan adtam fel az életem azon részét, mert amúgy is élveztem, amit csinálok. Nekem nem volt nehéz ezt feladni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: