DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Kijelölte céljait a Mercedes az év végéig

Félig már a 2024-es F1-es versenyautó fejlesztését is szem előtt tartják, de az idei szezonra is maradtak céljaik.

Ha nem is akkora küszködés közepette, mint egy éve, de a 2023-as szezont is hátrányban kezdte a Mercedes. Amely azonban több dobogós helyezést is szerzett már, s noha csak kevés futamon érződött úgy, hogy ők számítanak a Red Bull közvetlen üldözőinek, kiegyensúlyozottságuk révén a konstruktőri értékelés második helyen fordultak a nyári szünetre.

f1-hamilton-mercedes-belga



Mike Elliott, a Mercedes vezető technikai igazgatója szerint ennek megtartása az egyik célkitűzésük az idény hátralévő részére, fél szemmel viszont már a 2024-es versenygépre is koncentrálnak – minderről a csapat friss videójában beszélt a szakember:

„Kénytelenek vagyunk kéthetes szünetre menni, amely során nem fejleszthetünk az autón, és úgy vélem, a gyár nagy része jól megérdemelt pihenését fogja tölteni. Ez segíteni is fog a szezon második felében, amikor szükségünk lesz minden energiára és az összes lehetséges fejlesztésre, amit csak hozni tudunk az autóhoz.”

„Arról, hogy mit várunk az idény második felétől: tovább kell nyomnunk. Még többet akarunk tanulni erről az autóról, hogy azt magunkkal vihessük a télre és a jövő évi autó fejlesztésére. Ugyanakkor szeretnénk harcolni a második helyért a konstruktőri világbajnokságban, úgyhogy további fejlesztéseket fogunk hozni az autóhoz és tovább fogunk harcolni a második helyért.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: