DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

Új sportigazgató a Ferrarinál, Mekies hivatalosan is távozik

Megtörtént a Scuderia bejelentése: az AlphaTauri leendő csapatfőnöke a Belga Nagydíjon már nem lesz ott a csapattal. Az utód Diego Ioverno.

Laurent Mekies ezzel a héttel hivatalosan befejezi a munkát a Ferrarinál – közölte a sportigazgató távozását a csapat. A francia szakember a Belga Nagydíjon már nem vesz részt, a korábbi olasz sajtóhíreknek megfelelően a magyar volt utolsó versenye a Scuderia kötelékében.

Mekies az AlphaTauri csapatfőnöke lesz – a hivatalos bejelentésben nem szerepel, de a Motorsport.com információi szerint a két csapat megegyezése értelmében január 1-jén állhat munkába Franz Tost utódjaként.



A Ferrari közleménye alapján az új sportigazgató Diego Ioverno, aki 23 éve a csapat tagja, és eddig az autók működtetéséért felelt főmérnökként. Ioverno a Kanadai Nagydíjtól kezdve Mekies oldalán vett részt a versenyhétvégéken a gördülékeny átmenet érdekében.

Ioverno közvetlenül Vasseurnek jelent

„Laurent Mekies Scuderia Ferrarival töltött időszaka véget ér a hétvégén” – áll a Ferrari közleményében. „A versenyigazgató nem lesz jelen Belgiumban. Az Ágaskodó Lovat négy és fél szezon után hagyja el, amely időszakban a csapat hét győzelmet szerzett. A teljes istálló köszöni nagyszerű közreműködését az évek során.”

„A Belga Nagydíjtól kezdve Laurent feladatait a bokszfalon Diego Ioverno látja el, aki a sportigazgató szerepét tölti be. Ő felel minden sportszakmai ügyért, valamint az FIA-val való kapcsolattartásért. A bokszfalon levő kollégáival Matteo Togninalli vezető pályamérnökkel és Ravin Jain versenystratégával együtt közvetlenül Fred Vasseur csapatfőnöknek jelent.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: