DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Hollywoodi sztár csoportja fektetett az Alpine-ba

Komoly befektetők érkezését jelentette be az F1-es csapat: az egyik csoportot Ryan Reynolds irányítja. A csoport 24 százalékos részesedést szerzett.

A Renault Group és az Alpine hétfő reggel jelentette be, hogy befektetőként érkezik a Formula-1-es alakulathoz az Otro Capital, a RedBird Capital Partners és a Maximum Effort Investments. A befektetői csoport együttesen 200 millió eurót invesztál az F1-es istállóba, amivel 24 százalékos részesedést szereztek a csapatban.

f1-alpine-kanada



Az Alpine közleménye szerint a befektetés segíti az Alpine fejlődésére vonatkozó terveit és a Formula-1-es céljaik elérését. Kiemelték: ennek köszönhetően az Alpine Racing Ltd. értéke 900 millió dollár körül mozog.

A befektetői csoport számára nem ismeretlen terep a sport: érdekeltségük van többek között az NFL-ben, valamint a Toulouse FC-ben és a Wrexham AFC-ben is. A Maximum Effort Investmentset egyébként a hollywoodi sztár, Ryan Reynolds vezeti, de a társbefektetők között találjuk a szintén színész Rob McElhenney-t és Michael B. Jordant.

A közlemény azt is kiemeli, hogy Alec Scheiner, az Otro Capital társalapítója és partnere egyúttal az Alpine igazgatótanácsához is csatlakozik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: