DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Alonso dobogójával F1-es tippjátékunkban is nagyot lehetett aratni

Az F1-es szezonnal együtt elindult a Formula Tipper is: Alonso dobogója sokat ért, hibátlan tippsorral sem feltétlenül került valaki a táblázat élére.

A mögöttünk hagyott hétvégével együtt elindult a Formula Tipper 2023-as szezonja is: tippjátékunk működése (és maga a játék is) elérhető erre a linkre kattintva, mi most néhány érdekességet hoztunk az első fordulóval kapcsolatban.

A nyitó hétvégén közel 300 játékos több mint 1600 tippet adott le, és a Formula.hu Bajnokság küzdelmei is érdekesnek alakulnak. Többen is voltak, akik csak helyes tippeket adtak le, mégsem állnak a legjobbak között, ugyanis voltak, akik jobban rakták össze tippsoraikat. A játék lényege az, hogy mindenki 100 pontot kap minden fordulóban (tehát a következő hétre megint 100-at kap bárki, az is, aki most csatlakozik a bajnoksághoz), minden tipphez tartozik egy-egy szorzó, és ha valaki arra tippel, akkor a 100-ból arra feltett pontmennyiséget szorozhatja fel azzal a bizonyos oddsszal.

f1-alonso-verstappen



Bajnokságunkban ezért áll az élen Lapka Gellért, akinek egyetlen tippje volt: all-int mondott, tehát mind a száz pontját feltette Fernando Alonso dobogójára, amelyhez 14-szeres szorzó tartozott, és mivel a spanyol fel is fért a pódiumra, így 100 pontból 1400-at csinált. Mások is tippeltek erre a kimenetelre (ez volt a legnagyobb bejött szorzó, 77-en fogadtak rá), de aki kevesebb pontot tett fel rá, az nyilván kevesebbet is nyert vele. Bátornak kell lenni!

A legkisebb nyertes szorzó 1,05 volt, húsz játékos talált el ilyet, de 61 játékosnak elúszott az 1,09-es odds - míg egy valaki Nyck de Vries pole-pozíciójára fogadott, de ez a 120-szoros szorzó nem hozott eredményt.

A száz pont felhasználása is elég különbözően alakult, a legtöbb tippet Horváth István tette (43), övé volt a legtöbb nyertes tipp (27), míg a legtöbb vesztes fogadást éppen a rendszer fejlesztője és kitalálója, Péter Loránd (21) kötötte.

A legtöbb tipp a pilóták közül Max Verstappenre (296, a második Alonsóra 190, a harmadik Leclerc-re 168), a csapatok közül pedig a Red Bullra érkezett, míg a legkevesebben a pilóták közül Guanyu Zhoura, a csapatok közül pedig az AlphaTaurira fogadtak.

 

Érdemes csatlakozni

A fentiekből is látszik, hogy ebbe a bajnokságba (vagy akár egy újat létrehozva abba) beszállni sosem késő: mindenki 100 pontot kap minden versenyhétvégén, és egy bátor tippsorral rengeteget lehet kaszálni, akár egy forduló kihagyásával is a tabella élére lehet ugrani, ha jól ráérez valaki a meglepetésekre. Csatlakozzatok a fenti linken a Formula Tipperhez, és próbáljátok ki F1-es tippelési tudásotokat!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: