DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Megoldotta a Ferrari a motorgondokat?

Biztató hírek érkeztek a Ferrari háza tájáról a rajongók számára: a tavalyi megbízhatósági gondok megoldódtak – legalábbis a tesztpad adatai alapján.

Több sebből vérzett a Ferrari 2022-ben, de ha volt terület, mely talán még a stratégiai baklövéseknél is többet ártott a maranellói vörösök számára, az a megbízhatóság volt: Leclerc több futamgyőzelmet bukott el a hajtáslánc problémái miatt, de Sainznak is voltak emlékezetes meghibásodásai, elég csupán az Osztrák Nagydíjon lángra kapó autót említeni.

sainz-engine



Így aztán a rajongók minden bizonnyal örömmel olvassák a motorrészleg első embere, Enrico Gualtieri szavait, aki arról számolt be, hogy a megbízhatóság fejlesztése érdekében rendelkezésre álló lehetőséket sikerült kihasználnia a csapatnak: „A tavalyi évben a megbízhatóság volt a mi Achilles-sarkunk, így a télen azért dolgoztunk, hogy megoldjuk a fő problémákat, és a kívánt megbízhatósági szintre jussunk. Ez volt a fő célunk idénre.”

„A belsőégésű és az elektromos erőforrásra koncentráltunk, igyekezve a tavaly tapasztalatainkat hasznosítani. Átnéztük a tavaly használt erőforrásegységekből származó visszajelzéseket a gyenge pontokat keresve, és felülvizsgáltuk az összeszerelése folyamatokat, a munkába bevonva az ellátási láncot és a beszállítókat is. Minden területet áttekintettünk, hogy a problémák gyökeréig hatoljunk” – mondta az olasz mérnök, aki persze elismerte, hogy az igazi erőpróba az éles bevetés lesz, de az eddig látottak roppant ígéretesek:

„A tesztpadról pozitív visszajelzéseink származnak a változtatásokat illetően” – mondta Gualtieri, akinek szavait Fred Vasseur is megerősítette: „Ha a szezon e szakaszában nincs meg a kellő megbízhatóságod, akkor nem tudod végigcsinálni a háromnapos tesztet, és rosszul indítod a szezont. Végigcsináltuk a szükséges futásmennyiséget a tesztpadon, és optimisták vagyunk, egyelőre minden rendben van.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: