DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

Piastri: Nem Ricciardo ült mellettem az autóban

Első Formula-1-es szezonjára készül a McLaren újonca, Oscar Piastri. A fiatal F2-es bajnok büszkén képviseli Ausztráliát a száguldó cirkusz mezőnyében.

A McLaren kezdte meg az e heti autóbemutató dömpinget, a wokingi csapat új autójáról hétfőn, késő délután hullt le a lepel, amely az MCL60 nevet kapta. A csapat vezéregyénisége mindenképpen Lando Norris lehet, aki már harmadik csapattársát fogja „fogyasztani” a McLaren színeiben Carlos Sainz és Daniel Ricciardo után.

Az ausztrál Oscar Piastri 2019-ben megnyerte a Formula Renault Eurokupát, egy évvel később az F3-at, majd 2021-ben a Formula-2-ben is bajnoki címet ünnepelhetett a Premával. A következő szezont az Alpine teszt- és tartalékpilótájaként kezdte meg, s végül kissé kacifántos úton jutott el a McLarenig.

„Óriási büszkeséget érzek, amiért én vagyok az egyetlen ausztrál a rajtrácson” – mondta Piastri a bemutatót követően. „Persze ezzel nem azt akartam mondani, hogy nem szeretném látni a későbbiekben egyetlen honfitársamat a rajtrácson, egyszerűen jó érzés a következő ausztrálnak lenni. Általában egy van itt belőlünk egyszerre” – tette hozzá.

Menedzsere az a Mark Webber, aki a Red Bull színeiben kilenc futamgyőzelmet aratott. Piastri elmondása szerint sokat köszönhet neki: „Mark rengeteget segített nekem a karrierem során, a feleségével, Ann-nel együtt. Sokat dolgoznak a színfalak mögött értem, hogy nekem már csak az igazán fontos dolgokra kelljen koncentrálnom. Tudják mivel jár ez az egész, hiszen Mark korábban maga is versenyzett, Ann pedig már dolgozott hasonló szerepkörben.”

Nem Ricciardo ült az autóban

Az ausztrál képet az teszi teljessé, hogy Daniel Ricciardo helyére érkezett Piastri a McLarenhez, akit kivásárolt szerződéséből a csapat, hogy helyet csináljanak a 21 éves tehetségnek. „A télen bejárta egy fotó az internetet, amin Daniellel autózunk egy McLarenben, de ő nem Daniel volt, hanem az egyik barátom. Tavaly váltottunk néhány sms-t az év vége felé, de semmi több.”

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol minden futam után megvitathatod a többiekkel, hogyan tetszett a legutóbbi verseny és nem maradsz le a legfontosabb hírekről sem!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: