DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ne vélemény nélküli robotok versenyezzenek!

Christian Horner is megszólalt az F1-es versenyzők szólásszabadságával kapcsolatban: szerinte a kérdést nem lehet egyetlen mondattal lerendezni.

Kurrens téma az F1-ben a szövetség által nemrég meghozott módosítás, mely írásos engedélyhez köti a pilóták megszólalásait politikai, vallási, illetve társadalmi kérdésekben. A szabályozás ellen többen szót emeltek, így például az a Max Verstappen is, akire egyébként nem jellemzőek az ilyen megszólalások.

horner-2023



Ezúttal Christan Horner nyilatkozott meg a kérdésről, aki arra igyekezett rámutatni, hogy a téma nem egyszerűen fekete vagy fehér, hanem több irányból érdemes megközelíteni: „Mindenekelőtt úgy gondolom, hogy a sportot sosem szabad politikai eszközként használni. És bár az elsődleges célja a szórakoztatás, sok szempontból menekülést is biztosít a rajongók számára” – mondta a Red Bull csapatfőnöke, majd így folytatta:

„Másfelől viszont a Red Bullnál mi sosem korlátoztuk a versenyzőinket, sem a szólás-, sem a véleményszabadságukat. A lényeg az egyensúly megtalálása, a világon senkinek a hangját nem szabad elfojtani, aki viszont megszólal, tegye ezt felelősséggel” – mondta az egyúttal az FIA elnöke körüli konfliktusokról is megszólaló Horner, majd így sommázott:

„Nem akarjuk, hogy vélemény nélküli robotok vezessék az autókat, de ahogy minden más téren, úgy ezzel kapcsolatban is észszerű egyensúlyt kell találni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: