DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

„A csapat nem eladó” – Williams-reakció a Porsche-hírre

A Porsche nagy bejelentést szellőztetett meg: az egyik teória szerint a Williams megvásárlásával szállhatnak be az F1-be. A csapat közleményben cáfolt.

Eltűntek a posztok a Porsche Formula-E csapatának hivatalos Instagram-csatornájáról. Annak ellenére, hogy az istálló Pascal Wehrlein révén második helyezést szerzett a szombati szezonnyitón Mexikóvárosban, az oldalon egyetlen bejegyzés található. „Valami nagy érkezik” – ígéri a bejegyzés mai dátummal. 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

TAG Heuer Porsche FE Team (@porsche.formulae) által megosztott bejegyzés

A találgatás persze azonnal megindult: az egyik forgatókönyv arról szólt, hogy a Porsche a Williams oldalán szállna be a Formula-1-be, felvásárolva az istállót. Egy Redditen posztoló felhasználó állítólag képkockáról képkockára elemezte a videót, amelyben ismétlődik egy kép – első ránézésre nem kivehető, de a felhasználó állítása szerint dekódolva Frank Williamst ábrázolja fejhallgatóval, ez pedig egyértelmű bizonyíték.

A német gyártó és a Red Bull házassága eldöntött ügynek tűnt egészen szeptemberig, mikor a felek váratlanul kihátráltak a tervezett együttműködésből: a vitát állítólag éppen az okozta, hogy a Red Bull nem akarta, hogy a Porsche tulajdonrészt és döntési jogot vásároljon. Miközben az Audi és a Sauber szövetségét bejelentették, a testvérmárka Porsche körül csend honolt, de a hírek szerint a németek nem tettek le arról, hogy a 2026-os motorformulába beszálljanak.

„A pletykák, melyek szerint a Williams Racing eladó, pontatlanok” – idézi a Motorsportweek a Williams közleményét, melyet a hírre reagálva adtak ki. „Nyitottak vagyunk bármely párbeszédre a motorszállítást illetően 2026-tól, az új szabályoktól fogva. Elégedettek vagyunk kapcsolatunkkal a Mercedesszel, és méltányoljuk erőfeszítéseiket.”

Új főszponzor a Porsche mellé?

A Porsche tradicionális partnere a Gulf olajcég, amely 2022 végén különvált a McLarentől, de éppen a napokban tett közzé egy sejtelmes posztot egy elsötétített Formula-1-es autóról, „nagy F1-es hírek érkeznek” felütéssel. A Formula.hu értesülései szerint is a Williams lehet a befutó, és arról is szólnak hírek, hogy a Gulf főtámogató lenne a csapatnál. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: