DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Elhunyt a korábbi F1-es csapattulajdonos

Hosszantartó betegség után, 73 éves korában meghalt John Wickham, a Spirit Racing egykori F1-es tulajdonosa, aki később a Bentley-t Le Mans-i diadalra vezette.

73 éves korában elhunyt John Wickham egykori Formula-1-es csapattulajdonos – számolt be a szomorú hírről a RaceFans.net szaklap. Mint írják: Wickham hosszantartó betegség után halt meg.

john-wickham-1



A szakember a March alkalmazottja volt eleinte az F1-ben, majd 1981-ben alapította meg a Spirit Racinget, amely 1983-ban csatlakozott a mezőnyhöz, méghozzá Honda-erőforrásokat használva: a japánok ekkor tértek vissza motorgyártóként.

A Spirit mindössze három idényen keresztül szerepelt a száguldó cirkuszban, összesen 25 nagydíjhétvégén volt a mezőnyben, ám pontot egyszer sem sikerült szerezniük.

Wickham később, a kilencvenes évek elején az Arrowsnál dolgozott igazgatóként, majd a Bentley kötelékeibe került, amelynek Le Mans-i programját 2003-ban győzelemre vezette a legendás 24 órás viadalon. 2005-től 2009-ig pedig az azóta megszűnt A1GP széria általános igazgatójaként tevékenykedett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: