DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Button: A 2023-as F1-es szezon óriási lesz!

A 2009-es világbajnok szerint még évekbe telik, amíg a költségsapka eléri kívánt hatását, azonban úgy érzi, egy háromcsapatos bajnoki harc vár ránk a következő esztendőben.

A hibrid erőforrások 2014-es bevezetése óta gyakorlatilag csak egyetlen szezonunk volt, amiben világbajnoki harcot láthattunk két konstruktőr között: 2021-ben a Mercedes és a Red Bull az utolsó versenyig húzta a döntést, s végül megvédte címét a német márka.

Idén ugyan győzött a Ferrari, a Mercedes és a Red Bull is, valódi világbajnoki csatát nem láthattunk, hiszen az energiaitalosok dominanciája jellemezte a mögöttünk hagyott szezont. Jenson Button, aki manapság a Sky Sports szakértőjeként tevékenykedik, így nyilatkozott a csatornának a 2023-évről:



„Bele fog még telni pár évbe, amíg a kisebb csapatok is odaérnek az elejébe, még a költségsapka bevezetésével együtt is. Még azoknak is van esélye, akik jelenleg inkább a mezőny végéhez vannak közelebb, de egyértelműen benne van a pakliban. Ha a megfelelő emberek dolgoznak ott és jó versenyzőik vannak, akkor bármi lehetséges” – mondta a 2009-es F1-es világbajnok. Button ezen felvetésével a McLaren vezérigazgatója, Zak Brown is egyetért.

Button visszaemlékezett a 2010-es szezonra, amikor címvédőként a McLaren versenyzője volt: „Egy háromcsapatos harc hatalmas lenne. Minél többen vannak benne a csatában, annál jobb. Az is jó persze, ha egy csapaton belül feszül egymásnak a két pilóta, főleg, ha jó versenyt tudnak produkálni, de mi szeretjük a többi csapatot is.”

„Ugyanúgy élvezzük, mikor a konstruktőrök feszülnek egymásnak. Toto Wolff és Christian Horner csatáját épp annyira imádtam 2021-ben, mint a pályán kialakult csatát. A legutóbbi alkalom, mikor három istálló is versenyképes autót tudott építeni, még 2010-ben volt. Akkor a McLaren, a Ferrari és a Red Bull harcolt a világbajnoki címért. Szerintem jövőre is van esélyünk valami hasonlót látni. Óriási szezonra számítok!”

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol minden futam után megvitathatod a többiekkel, hogyan tetszett a legutóbbi verseny és nem maradsz le a legfontosabb hírekről sem!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: