DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Perez a világbajnoki címért küzdene jövőre

Az állandóságot emelte ki az egyik legfőbb tényezőként a mexikói pilóta ahhoz, hogy harcban lehessen a bajnoki címért 2023-ban. A Red Bull versenyzője úgy érzi erre meglesz a lehetősége.

Bár a szezon első felében Sergio Perez még tartotta a lépést, ám később ahogyan fejlődött az autó, Max Verstappen sokkal jobb formába került idén. A holland csapattársa számára ezzel szemben nem alakultak túl jól a dolgok, végül az egyéni pontverseny második helyéről is lemaradt.

Perez tudja, hogy javulnia kell, a Speedcafénak adott nyilatkozatában pedig azt is elmondta, mire lenne szükség ahhoz, hogy versenyképesebb legyen a 2023-as idény során.

„A szezonom nagyon jól indult, pedig az elején voltak megbízhatósági gondjaink, de így is korán harcba szálltunk a bajnokságért. Volt néhány rossz futamom, ami tényleg kizökkentett a címért folytatott harcból, szóval van még mit dolgozni e tekintetben a csapattal együtt” – mondta el a 32 esztendős pilóta.



„Biztosnak kell lennünk abban, hogy megtarthatjuk az állandóságot, mert erre van szükség ahhoz, hogy jövőre visszatérhetünk, és harcoljunk a bajnoki címért, amennyiben hasonlóan jó autóval rendelkezünk jövőre is” – tette hozzá Perez, aki továbbra is motiváltnak tűnik, de nem mindenki bízik a sikerében házon belül

Nemrégiben a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko mondta el véleményét a versenyző helyzetével kapcsolatban, a szakember pedig nem hiszi, hogy jelenleg bárki is képes lenne felvenni a versenyt Verstappennel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: