DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Jos Verstappen: Készen állunk a címvédésre

Matematikailag akár már Szingapúrban világbajnok lehet a Red Bull pilótája, édesapja pedig szeretné, ha ez minél korábban bekövetkezne. Jos Verstappen igyekszik ott lenni a következő futamokon.

Fantasztikus formában van Max Verstappen már nyár elejétől fogva, miközben a közvetlen riválisai rengeteget hibáztak. Az osztrák istálló versenyzője egyre közelebb van a címvédéshez, ami adott esetben akár a következő futamon összejöhet számára.  

Jos Verstappen úgy gondolja, az a legbiztosabb, ha fia minél előbb megszerzi karrierje második világbajnoki címét, ő pedig nem szeretne lemaradni a nagy pillanatról, így valószínűleg a Szingapúri és a Japán Nagydíjon is jelen lesz.

„Szerencsére Maxnak rengeteg pontja van, ami nagyon pozitívan néz ki, de ennek még meg kell történnie. Mindenki készen áll a címvédésre, de ez továbbra is izgalmas. Nagyon szeretnék ott lenni minden futamon, hátha megtörténik. Szingapúrba mindenképpen elmegyek, és attól függően, hogy utána mi lesz, elkísérem Maxot Japánba” – idézte a korábbi F1-es pilótát a RacingNews365.



Mivel Verstappen idén már többször is bizonyította, hogy egy rosszul sikerült időmérő edzés, vagy a rajtbüntetések sem állíthatják meg, ezért apja úgy véli, egy első soros indulás könnyen elég lehet az újabb bajnoki címhez.

„Ez azt jelenti, hogy az autó nagyon jól megy a versenyeken. Ha Max egyszer az első sorból indulhat, akkor csak könnyebb lesz. Nem sokat számít nekem, hogy mikor jön a második, az a fontos, hogy bekövetkezzen. Max előnye jelentős, de az a legfontosabb, hogy bajnok legyen” – zárta gondolatait az 50 esztendős holland.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: