DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Gasly: Több tiszteletre lenne szükség

A szurkolóknak nagyobb felelősséget kellene vállalniuk Pierre Gasly szerint. A francia pilóta ezzel a narancs színű füstölők használatára utalt, melyekből több is a pályán landolt a kvalifikáción.

Ahogyan egy esztendővel ezelőtt, úgy idén is fantasztikus hangulat uralkodik a Holland Nagydíj helyszínén Zandvoortban. A rajongók által egyik legsűrűbben használt kellék továbbra is az a narancsszínű füstölő, mely ugyan elég látványos tud lenni, ám a szombati időmérő edzés során többen is felelőtlenül bántak vele, egyszer pedig a piros zászló is előkerült, amikor az egyik darab a pályára került.

A helyi szervezők már a hétvége kezdetét megelőzően is felhívták a figyelmet arra, hogy ilyen nem fordulhat elő, nemrégiben pedig Max Verstappen is arra kérte szurkolóit, hogy hagyjanak fel ezeknek a használatával. A címvédő véleményét Pierre Gasly is osztotta, aki úgy gondolja, hogy a nézőknek felelősségteljesebben kellene viselkedniük.



„Erről is szó esett a versenyzői értekezleten, és alapvetően csak egy emberről van szó a százezer szurkoló közül. Nem szabad általánosítanunk, de egyértelmű, hogy mindenkinek egy kicsit több józan észt kellene használnia, és valamivel több tiszteletet kellene tanúsítania a pilóták felé” – árulta el Gasly Formula.hu munkatársának jelenlétében.

A francia pilóta szerint sokan elfelejtik, hogy a versenyzők hatalmas tempóval köröznek a pályán, ami továbbra is egy veszélyes dolog.

„Szinte mindenki tisztelettudó volt, kivéve egy embert. Jobb, ha nem történik meg az ilyesmi. Néhány rajongó egyszerűen nincs tisztában azzal, hogy mit csinál. Az embereknek felelősséget kell vállalniuk a pálya körül, amikor ilyen sebességgel száguldunk” – zárta gondolatait az AlphaTauri versenyzője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: