DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

Vettel arra kéri rajongóit, mostantól Schumachert támogassák

Bár az elmúlt években erősen kikerült a rivaldafényből, még mindig az egyik legnépszerűbb pilóta a mezőnyben. Visszavonulása okán azt szeretné, ha rajongói már Schumacherért szurkolnának.

A Magyar Nagydíj előtti napokban robbant a bomba és indult el a pilótakeringő a száguldó cirkuszban, amikor Sebastian Vettel bejelentette, év végén visszavonul a Formula-1-ből és nem versenyez tovább. Legalábbis a királykategóriában biztosan nem.

Az Aston Martin jó ideje próbálta rávenni, hogy hosszabbítsa meg szerződését az istállónál, a német inkább úgy döntött, már nem elég motivált ahhoz, hogy a mezőny második felében küszködjön. A gárda viszont így is ásszal pótolja, mert sikerült elhalásznia a veterán Fernando Alonsót a következő évekre.

Vettel személyes levelekkel is meglepte magyar rajongóit


Közben a másik német pilótának, Mick Schumachernek sem bombabiztos a jövője 2023-tól, a Haas csapatfőnöke, Günther Steiner ugyanis halogatja a további tárgyalásokat az idény közepén egyébként látványosan feljavuló fiatal pilótával. További javulásra lenne szüksége, hogy biztosan meghosszabbítsák a szerződését, a Haas ugyanis egyértelműen más pilótákra is szemet vetett.

A Twitteren tette közzé Vettel egyik rajongója, milyen személyes üzenetet kapott Sebastian Vetteltől egy kisebb ajándékcsomag kíséretében. „Most már Micket (Schumacher) támogassátok, szüksége van rá!” – írta saját kézírásával Vettel az üzenet végére magyar rajongójának, Nikolettnek.

Niki és Lívi egyébként dedikált sapkákat, képeket kaptak a négyszeres világbajnoktól, valamint két, személyes, kézzel írt kisebb levelet. Vettel valóban igyekszik kiszolgálni rajongóit, pedig igen sok van neki.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: