DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton korábbi versenymérnöke a Red Bullnál

Tovább folytatódik a Mercedes motorszakembereinek elcsábítása Milton Keynesbe. A legújabb szerzemény Phil Prew, a brixworthi gyár főmérnöke, aki 2008-ban Lewis Hamilton versenymérnöke volt.

A 2021-as egyéni világbajnokságot megnyerő istálló a Honda kivonulása után hozta létre a Red Bull Powertrains részleget, amelynek célja a japán márkától megörökölt erőforrás fejlesztése és felkészítése. A motorrészleg műszaki támogatást kap a Hondától, de természetesen szükség volt saját szakemberekre, a vezetőket pedig releváns tapasztalat érdekében más F1-es csapatok motorrészlegéről kellett elcsábítani.

A Red Bull elsősorban a Mercedes alkalmazottai közül vadászott: számos szakembert szerződtettek Brixworth-ből, köztük Ben Hodgkinsont, aki az RBPT technikai igazgatója lett a németekkel töltött 20 év után.



A csapat legújabb szerzeménye a Motorsport.com beszámolója szerint Phil Prew, a Mercedes motorrészlegének főmérnöke, aki egyelőre nem ismert vezető pozícióba kerül. A szakember 2016-ban csatlakozott a Mercedeshez, előtte két évtizeden át dolgozott a McLarennél. Versenymérnök posztot töltött be David Coulthard, Juan Pablo Montoya és Lewis Hamilton mellett, utóbbi 2008-as világbajnoki címében is segédkezett. 2013-tól a csapat vezető versenymérnöke lett. Többször átvette a konstruktőri trófeát a dobogón, például a 2012-es Olasz Nagydíjon.

Prew szerződtetéséről hivatalos megerősítés még nem érkezett. A gyakorlatnak megfelelően vélhetően felmentési időt kell letöltenie a Mercedesnél való tevékenysége befejezése és a Red Bull-motorrészlegen munkába állás között.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: