DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Perez mentette a menthetőt a kvalifikáción

Sergio Perez (Red Bull) az időmérő edzésig nem találta a sebességet a Francia Nagydíjon, de a kvalifikáción befért az első háromba Charles Leclerc és saját csapattársa, Max Verstappen mögött.

Sergio Perez a kvalifikáció mindhárom szakaszában jól teljesített, mindig közel tudott maradni Max Verstappenhez és mindkét Ferrarihoz. Az edzés leintését követően arról kérdezték, hogy a szabadedzéseken mutatott gyenge eredményei után hogyan sikerült felérni a képzeletbeli dobogóra:

„Sikerült menteni a menthetőt. Sehol sem voltam a szabadedzéseken, valószínűleg a legrosszabb teljesítményt nyújtottam eddig ezen a hétvégén. Végül valahogy sikerült összeraknom a köröket itt a kvalifikáción és elég jó eredményt tudtam elérni.”

perez-kvali-paulricard



Ezúttal közvetlenül Max Verstappen mögül indulhat úgy, hogy csak Charles Leclerc Ferrarija van előttük. Carlos Sainz motorcsere miatt kapott büntetések okán a mezőny végéről fog indulni. A kitűzhető célokról így vélekedett: „Egyértelműen az a cél holnapra, hogy elkapjuk a Ferrarit. A mai edzésen nagyon gyorsak voltak, de holnap a versenyen megpróbálunk mindent megtenni ellenük.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: