DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Perez már nem érzi jól magát az autóban

Bár a szezon elején úgy tűnt, a mexikói pilóta érzett rá jobban a Red Bull autójára, jelenleg már más a helyzet. Sergio Perez úgy érzi, többet kell dolgoznia azon, hogy megtalálja az okokat.

Kiváló formában kezdte az idei bajnokságot Sergio Perez. A 32 esztendős versenyző a szezon kezdetén új erőre kapott, és abszolút felvette a versenyt csapattársával, a címvédő Max Verstappennel.

Perez legutóbb Nagy-Britanniában is dobogóra állhatott, ám a nagyszerű eredmény ellenére felemás érzései voltak, mivel nem érezte túl kényelmesnek az autót.

„Már nem éreztem magam olyan jól az autó fejlesztéseivel, mint az elején, mondjuk így. Azt hiszem, van még egy kis munkám, hogy megértsem, mi történik, és remélhetőleg egyszerűbb hétvégém lesz itt Ausztriában” – idézte Perezt a PlanetF1.



 

A fejlesztéseknek köszönhetően egyelőre úgy tűnik az RB18-as inkább Verstappen stílusának kedvez, de a mexikói versenyző igyekszik pozitívan hozzáállni a helyzethez.

„Egyre inkább távolodik tőlem. Ami azt illeti, kényelmesebb volt az elején, de egyelőre még csak két futamon voltam ebben a helyzetben, és a múlt hétvégén nem voltam formában, viszont elég rosszul éreztem magam, szóval azt hiszem, ez lesz első hétvége, ahol tényleges képet kapok” – utalt Perez a hétvégi Osztrák Nagydíjra.

Az energiaitalosok rutinos pilótája 34 ponttal van lemaradva csapattársa mögött, de abban reménykedik, hogy még nem veszítette el minden esélyét a bajnoki címre. „Még egy pár nullázás biztosan megöli a bajnokságot. Remélhetőleg a megbízhatósági problémák már megszűntek, és képesek vagyunk befejezni a futamokat, ez a legfontosabb” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: