DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 27. hétfő
F1

A Red Bull eredményt vár a másolási ügyben

Helmut Marko korábban elismerte, hogy a Red Bull belső vizsgálatai nem találtak bizonyítékot az Aston Martin ellen a „másolási vitájukban”, ugyanakkor a héten mindenképpen fejleményt várnak ez ügyben.

Az Aston Martin a Spanyol Nagydíjon nagy feltűnést keltett és egyben felbőszítette az energiaitalosokat azzal, hogy egy alaposan átépített autóval állt elő, amely feltűnően hasonlított az RB18-hoz. A csapat saját belső vizsgálatot folytatott, miközben az FIA-tól kért felvilágosítást a szabályokkal kapcsolatban. A Ferrari Monacói Nagydíjon történt tiltakozását említették példaként arra, hogy egyértelműbb szabályokat akarnak.

Az FIA nem talált bizonyítékot, ezért az Aston Martint nem büntették meg, de a Red Bull azóta is minden lehetséges adat kiszivárogtatást próbál felderíteni. A csapat arra is számít, hogy az ügy az Osztrák Nagydíj hétvégéjén tartandó kétórás FIA F1-es bizottsági ülésen is téma lesz. „Nyilvánvalóan ez egy folyamatban lévő ügy” – mondta Christian Horner a média képviselőinek, köztük a RacingNews365.com-nak. „Jelenleg ez most az FIA hatásköre, így a mi részünkről nincs mit hozzátenni. Biztos vagyok benne, hogy azon a kétórás bizottsági ülésen, amely Ausztriában lesz, felkerül majd a vitatémák közé.”



A RacingNews365.com-nak Silverstone-ban nyilatkozva Horner említést tett a hétvégén várható témákat illetően is. Az FIA új technikai irányelvét vitatják meg azon csapatokkal, akiknek még mindig vannak aggályai, de a költségplafon is téma lesz, mivel a csapatok az infláció emelkedésével próbálnak megküzdeni. „Úgy gondolom, hogy az új szabályt részletekbe menően kidolgozták” – mondta. „Ami azonban Montrealban történt, hogy csütörtök délután bejelentették, és az a mód, hogy nem egyeztettek a csapatokkal, nem helyes. Megoldásokat kell találnunk, mert most az év közepén vagyunk” – tette hozzá. „A költségplafon kérdésével kapcsolatban érdekes lesz látni, mit mutat be az FIA. Megígérték, hogy egy javaslattal fognak előállni, úgyhogy érdeklődéssel hallgatjuk, mit tesznek le az asztalra.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: