DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Brawn szerint ezt az irányt kell követnie az F1-nek: szenzációs előzéseket láttunk

Ross Brawn szerint nagyon precízen, több íven autózhattak a pilóták Silverstone-ban, emiatt vívhattak ilyen elképesztő csatát az utolsó körökben - ez pedig visszaigazolás, hogy jó irányba halad a sport.

Szenzációs versenyzést hozott a Brit Nagydíj hajrája: addig is láthattunk szép jeleneteket és előzéseket, de a biztonsági autós fázis után Sergio Perez, Charles Leclerc és Lewis Hamilton is parádés manőverekkel előzte egymást oda-vissza, míg a háttérben Fernando Alonso és Lando Norris figyelte minden lépésüket, hogy legyen esélyük a dobogóra. Mindez természetesen elégedettséggel töltötte el az új szabályokat ezzel is dicsérő Ross Brawnt.

"Mesébe illő versenyzést kaptunk" - írta szokásos futamértékelőjében az F1 motorsportért felelős vezetője. "Számtalan magával ragadó csatát láthattunk jó pár kanyaron keresztül több pozícióváltással. Láthattuk, hogy a pilóták több ívet is választhattak ezekkel az új autókkal és ez lehetővé tette, hogy két, három vagy akár négy autó szinte egymás mellett haladjon" - lelkendezett Brawn.

over_1



"Az előzések minősége is magas volt, a pilótáknak kőkeményen meg kellett dolgozniuk értük, nem nyitott DRS-sel való kikerülésekről volt szó. Amit nekem igazán kielégítő volt látni, az az, hogy milyen pontosan, precízen hajthatták végre ezekent a manővereket a mostani autókkal. Sok nagy csatát, kerék a kerék elleni küzdelmet láttunk már idén, a versenyzők pedig élvezik ezeket és pozitívan számolnak be a tapasztalataikról. Nem mindig eredményez azonnali előzést a jelenlegi szabályrendszer, de könnyebb nyomást gyakorolni és közelről követni, hibára késztetni a másikat" - magyarázta, majd levonta a végkövetkeztetését is:

"Ez azt mutatja meg, hogy az az út, amelyet az FIA és az F1 választott, abszolút a helyes út, ezen kell tovább haladni és ennek szellemében kell majd megtervezni az autókat."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: