DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Sajtóvisszhang: Ferrari-katasztrófa, Verstappen az egyértelmű favorit

A teljes világsajtó a Ferrari bukásáról beszél, miközben egyértelművé vált mindenki számára, hogy az idei világbajnoki cím elnyerésére Max Verstappen a legnagyobb favorit.

Az idei nyolc időmérőből Charles Leclerc hatot is megnyert, a maradék két alkalommal pedig a második lett, azonban akkor, amikor igazán számít, tehát vasárnap, nem tudják megismételni a jó formájukat. Jelenleg George Russell is közelebb áll Charles Leclerc-hez, mint a monacói az éllovas Verstappenhez.

Bakuban két újabb technikai hiba rontotta el a Ferrari hétvégéjét, így az olaszok a 2020-as monzai futam után először estek ki mindkét autójukkal egyazon versenyen, a Red Bull pedig a lehető legtöbb pontot szerezte meg Azerbajdzsánban, amivel lelépték a Ferrarit. Ezt írta a világsajtó a vb nyolcadik versenye után.

La Gazzetta dello Sport

„Ferrari, micsoda égés” – írja az olasz napilap a kettős nullázás után. Ezután belemerültek Leclerc újabb technikai hiba okozta kiesésébe és még arról is szó esett, hogy esetleg már most fel kellene adniuk a versenyt, miközben megemlítik, hogy ez volt zsinórban a negyedik elvesztegetett pole-juk, miközben a Red Bull egyre csak elhúz tőlük.



Bild

A németek már a nagyobb ferraris összképet nézték, hiszen – mint mondják – nemcsak a két Ferrari, de Kevin Magnussen a Haasszal és Guanyu Zhou az Alfa Romeóval is idő előtt feladta a versenyt. „Négy keserű kiállás a Ferrari számára Bakuban” – írják.

Marca

A spanyol lap amellett, hogy szót ejtett a Ferrari újabb baklövéséről, inkább Max Verstappent méltatta. Szerintük ugyanis a holland könnyed győzelmet aratott Bakuban és nem volt kihívója, miközben a Ferrari szépen lassan „kivérzik”. Szerintük most már egyértelmű, hogy Verstappen a vb-cím első számú esélyese.

The Guardian

Angliában is a Ferrari katasztrofális teljesítménye van a középpontban. „A monacói taktikai hibákat követően most mindkét autó technikai probléma miatt esett ki a versenyből. A szezon elején még a Red Bull esett ki sokszor, most úgy fest, hogy a Ferrari vette át a szerepüket. A kérdés csak az, hogy vissza tudnak-e jönni innen az olaszok.”

L’Equipe

„Kettős Red Bull-győzelem” – írják a franciák. „Verstappen a tavalyi kiesése után a Ferrarin állt bosszút Azerbajdzsánban. A Red Bull a hétvége egyértelmű nyertese, míg a Ferrari kezei közül – úgy tűnik – kicsusszan a vb-trófea.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: