DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Wolff: Legyen három versenyünk Kínában

Egy elég érdekes ötlettel állt elő a Mercedes csapatfőnöke. Toto Wolff úgy véli, Kína fontos a sportág számára, ezért nem bánná, ha az amerikai mintára, itt is három futamot rendeznének.

2004-ben mutatkozott be először a Kínai Nagydíj, melyet Sanghajban rendeztek, és a koronavírus megjelenéséig stabil része volt a versenynaptárnak. Sajnos a járvány miatt idén sem látogat el a mezőny Kínába, ám a tervek szerint még visszatérnek oda valamikor.

Erre annál is inkább jó esély mutatkozik, hogy az idei esztendőben mutatkozott be a mezőnyben Guanyu Zhou, aki az ország első F1-es pilótája, és a csapatfőnökök közül is van olyan, aki támogatja ezt a projektet.



„Voltunk már korábban Sanghajban, de az elmúlt két évben nem tudtunk ott lenni, pedig ez egy fontos piac számunkra. Nemcsak Sanghajban, hanem Pekingben is szeretnék versenyezni. Ez egy fantasztikus piac a Mercedesnek, ezért úgy gondolom, hogy erős lábnyomot kell ott hagynunk” – idézte Wolff szavait a Grand Prix 247.

A Mercedes csapatfőnöke szerint máshol, így például Kínában is érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy három helyszínre is elvigyék a mezőnyt, ahogyan azt most az Egyesült Államokban is teszik.

„Jelenleg három futamunk van az Egyesült Államokban, Las Vegas, Miami és Austin. Ha ugyanezt megtehetjük Kínában is, az nagyszerű lenne” – tette hozzá Wolff, aki a Formula-E monacói versenye után beszélt erről a sajtónak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: