DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Elkann: A Ferrari újra győzni fog

A Ferrari elnöke nagy szavakkal köszöntötte a csapat új Formula-1-es autóját. John Elkann úgy fogalmazott, megjutalmazzák kitartó rajongóikat és visszatérnek a győztesek útjára.

Az előző két szezonban – főleg a 2020-asban – hírnevéhez méltatlanul teljesített a Ferrari, de a megújult vezetés a teljesen megreformált csapatmodellnek időt adott, így Mattia Binotto megkapta a lehetőséget, hogy bizonyítsa rátermettségét a Ferrari csapatfőnökeként.

A Scuderia csütörtökön délután bemutatta legújabb versenygépét, az F1-75-öt, melyről már az előző nap kiszivárgott egy fotó. A radikális megoldásokat felvonultató F1-75-ös bemutatóján John Elkann, a Ferrari és a Stellantis elnöke videóüzenetben szólt az olasz istálló rajongóihoz.

 



„A Ferrari az egyetlen csapat, amely a kezdetektől jelen van a Formula-1-ben, és ez idő alatt mindig az élen harcolt, folyamatosan próbálta áttörni a saját korlátait, immáron kilencven éve. Az F1-75 magán viseli mindazt az innovatív szemléletet és a teljesítményért zajló örökös hajszát, amit a csapat mindig is képviselt” – kezdte Elkann.

„A felelősség, hogy ez az autó eredményes legyen és megfeleljen a csapat rajongóinak várakozásainak, Mattia, Charles, Carlos és a csapat minden tagjának vállát nyomta” – folytatta a Ferrari elnöke, majd nagy szavakkal búcsúzott, melyek szerint a Scuderia idén végre vissza kell térjen a győztesek útjára.

„Az ő fáradhatatlan munkájuk gyümölcse határozza meg a sikerességünket, hogy azon a szinten versenyezhessünk, mint amit az alapítónk is képviselt. A rajongóknak csak annyit mondhatok: a ti szenvedélyetek és elhivatottságotok erővel tölt el bennünket, ahogyan korábban is, idén pedig már alig várjuk, hogy viszonozzuk a hűségeteket, és újra győzzünk!”

Nézzétek meg a Formula.hu Instagramján a legújabb képeket a Ferrari 2022-es autójáról és kövessetek bennünket!

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Formula.hu (@formula.hu) által megosztott bejegyzés

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: